Tarján Patrik első gólja egy pontot ért

Tarján Patrik első gólja egy pontot ért

A Haladás erőtlen volt, a Kozármisleny kihagyta a nagy helyzeteit.

Immáron második mérkőzését játszotta a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es kiírásának „tavaszi” szezonjában a Szombathelyi Haladás. Alekszandar Jovics a Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bolla – Zvekanov – Horváth R., Rácz, Erdei, Csernik – Pintér összeállítású csapatot küldte ki a Rohonci út esőáztatta gyepére. Azaz az Illés Akadémia egykori növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Bolla Gergő, Horváth Rajmund és Rácz Barnabás kezdtek. A kispadon – többek mellett – Szakály Attila, Mohos Barnabás, Frák Marcell, Horváth Arnold, Jancsó András, Szijjártó Ármin, Szvoboda Dániel és Tarján Patrik vártak bevetésre. Az ellenfélnél – az eddig kiválóan szereplő Kozármislenynél – Schuszter Ronaldot a kezdőbe jelölte Aczél Zoltán vezetőedző.

Alacsony színvonalú volt az első félidő, ami három helyzetet hozott, mindhárom a vendégek előtt adódott! A 22. percben egy eladott labda után Molnár Ádin 15 méterről lőtt a bal felső sarokba, 0–1. Emellett még kétszer adódott ziccer a kozármislenyiek előtt, ám ezeket mellé rúgták. Elégedetlen volt a szerény számú publikum a szünetre vonuláskor.

A második félidőre Bolla Gergő és Csernik Kornél helyére Tarján Patrik és Jancsó András érkezett: komplett baloldal-cserét hajtott végre a Hali szakmai stábja. Aktívabb lett a Haladás, sokkal többet volt nálunk a labda, ám ez a fölény sokáig meddőnek bizonyult. Szűk egy óra elteltével Pintér Filip és Horváth Rajmund helyére Kelemen Marko és Mohos Barnabás álltak be, a 70. percben pedig Rácz Barnabást Szakály Attila váltotta. Szabálytalanságokkal tördelte a játékot a Kozármisleny, és egy lövéssel akár kettőre is növelhették volna előnyüket, ám kevéssel mellé ment a kísérlet. A 85. percben – a semmiből – egyenlített a Haladás: Erdei Carlo jobb oldali szabadrúgását Tarján Patrik bevetődve, jobbal a hosszú sarokba pattintotta, 1–1.

Nem játszott jól a Haladás, szerencsével tartott itthon ezúttal egy pontot. Folytatás szerdán, akkor a BVSC-Zugló érkezik a Haladás Sportkomplexumba.