Az U17-esek dinamikus meccset játszottak

Az U17-esek dinamikus meccset játszottak

Csehországban léptek pályára Kovács László tanítványai.

1. FC Slovácko U17 – Illés Akadémia U17 2–1 (0–0)
Illés Aka. U17: Farkas D. – Németh R., Stampfel, Erdei – Abért B., Bécsy, László, Szabó M. M. – Pljesovszki, Sipos-Kiss. Cserék: Abért O., Csalló, Bene. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Abért B. (75., 1–1)

A 2023-as Savaria Nemzetközi Ifjúsági Tornán találkozott legutóbb egymással a két csapat: akkor Kovács László tanítványai 1–1-re végeztek, gólunkat Fülöp Nándor szerezte.

Ezúttal is szoros volt a mérkőzés. Az első félidőben kitűnt: mi építjük a játékot, a hazaiak pedig arra várnak, hogy egy-egy hibát elkövessünk, és ők ebből szerettek volna villámgyorsan a kapunk elé keveredni. Így változatos meccs alakult ki, de a hálók nem rezdültek meg az első játékrészben. A másodikban aztán háromszor is, igaz, számunkra nem megfelelő elosztásban. A hazaiak jutottak előnyhöz: egy szabadrúgást követően a kipattanó labdára ők reagáltak gyorsabban, 1–0. A 75. percben tudtunk egyenlíteni: egy szépen alakított bal oldali támadás végén Sipos-Kiss Dániel középreadásánál Abért Barnának még arra is volt ideje, hogy lekezelje a labdát, majd szépen lőtt a jobb alsóba, 1–1. Sajnos azonban egy újabb kavarodásból megint rosszul jöttünk ki: egy felívelés utáni szituációban ezúttal is a magyarhradisiak találták meg a labdát és lőtték a kapunkba, így 2–1-re ők nyertek.

Nagyon jó ellenféllel szemben – esőben –, de remek körülmények között, igazán tempós meccset játszottunk. MI voltunk labdabirtoklási fölényben, ők pedig kontrákkal operáltak, de jól reagáltuk le ezeket a szituációkat. Azonban a pontrúgások utáni játékhelyzeteknél hibáztunk: ebben, valamint a helyzetkihasználásban kell a következő két hétben javítani, azonban a dinamika rendben van, ami jó alapot jelent

– mondta Kovács László vezetőedző.