Kitűnő színvonal, remek egyéni teljesítmények

Kitűnő színvonal, remek egyéni teljesítmények

Az U11-es korosztályunk Székesfehérváron játszott.

A Májer Lajos Emléktornán – szabadtéren – nyolc csapat szerepelt, a mérkőzéseket a Bozsik szabályok szerint játszották a főszereplők. A játékidő 1×15 perc volt. Joó Bálint a Hende Noel, Guba Gál – Papp Olivér, Sömenek Bálint, Novák Benett, Rajos Ádin, Molnár Bálint, Kalmár Kornél, Dávid Marcell, Lukács Roland, Tombor Ádám összeállítású kerettel dolgozott.

Az első találkozón a rendező Fehérvár FC ellen 1–1-es eredmény született. Az Illés Akadémia–Vasas meccsen nem született gól, az MTK-tól pedig szoros meccsen kikaptunk (0–1). A negyedik fordulóban az ETO ellen 3-2-re sikerült diadalmaskodnunk, majd következett egy Újpest elleni 0-0. A Nyugat-dunántúli El Clásicón 1–0-s zöld-fehér siker született! Ez a találkozónk igazi rangadóhoz illő, parázs, a nézőtéren füstgránátokkal megfűszerezett csatát hozott a pályán és azon kívül egyaránt – óriási örömöt jelentett a srácoknak a zalaegerszegiek legyőzése! A Honvéd elleni utolsó, a végső helyezések szempontjából fontos találkozón egy korai góllal hamar megszereztük a vezetést, majd sokáig magabiztos játékkal uralni is tudtuk a találkozót, ám végül az utolsó percekben két, számunkra rendkívül peches góllal a piros-feketék hagyhatták el győztesen a játékteret. Az 5. helyen zártuk a tornát, amelyen végül az MTK csapata végzett az első helyen veretlenül, mögötte a Honvéd, harmadik pozícióban pedig a hazai csapat végzett.

A nap végén kihirdették a torna csapatát, ahova két hazai, két MTK-s és két Honvéd játékos mellé csapatunk játékosát, Molnár Bálintot is beválasztották a szervezők.

Egy nagyon jól szervezett, színvonalas tornán vehettünk részt a mai napon, ahol igazán remek csapatokkal mérhettük össze a tudásunkat. Teljes mértékben visszakaptam a gyerekektől a pályán azt, amit a torna előtt és közben kértem tőlük. Labdabirtoklásban kreatívok, kombinatívak voltunk, önfeledten, felszabadultan, élvezettel futballoztunk, mindemellett pedig mentalitásban is átlagon felül teljesítettünk. Némi hiányérzetem egyedül a befejezőzónában hozott rossz döntéseink, a nem túl pozitív helyzetkihasználásunk miatt lehet. Igazi csapatként játszottuk végig a tornát, emellett pedig remek egyéni teljesítményekkel rukkoltunk elő. Talán némi szerencsével dobogós helyen is végezhettünk volna, viszont számomra nem az eredmény, sokkal inkább a mutatott játék a prioritás, és az ma nagyon rendben volt. Büszke vagyok a srácokra

– értékelt a vezetőedző, Joó Bálint.