Tanulságokkal teli mérkőzés

Tanulságokkal teli mérkőzés

A pozsonyi Slovan vendégeként játszott az Illés Akadémia U15.

SK Slovan Bratislava U15 – Illés Akadémia U15 5–1 (3–1, 2–0, 0–0)
Illés Aka. U15:
Varga N. – Mórocz, Szakály, Erdélyi, Csonka – Hideg, Sánta, Mihály – Horváth Á., Szabó B., Bosnyák B. Cserék: Rapali – Bogdán, Börczi, Kiss-Szécsenyi, Moldován, Németh L., Grádvohl, Gartner. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Bosnyák B. (24., 2–1)

A felek 3X30 perces találkozóban állapodtak meg egymással, némelyest erre még rá is húzott a játékvezető. Remek fizikumú, gyors ellenféllel találkoztunk, akik egy könnyű síppal – nagyon jó helyről – megítélt szabadrúgás értékesítésével jutott előnyhöz. Mi letámadtuk az ellenfelet, és ezekből sok labdát szereztünk – ennek ellenére gólt újfent – egy védekezésbeli meg nem értés után – a pozsonyiak szereztek, ám ezt követően már mi találtunk be. A presszing jól működött, Sánta Richárd szerezte meg a labdát, amit Bosnyák Botond elé tálalt, ő pedig félfordulatból gyönyörű gólt lőtt, 2–1. Az utolsó szó a hazaiaké volt ebben a felvonásban, így félóra után 3–1 volt oda. A középső harmadban fölényt alakítottak ki az égszínkéket, 5–1-re ellépve tőlünk. Aztán a harmadik felvonásra átvettük az irányítást, helyzet helyzet hátán, ám mindegyiket kihagytuk, így nem tudtunk közelebb kerülni a pozsonyiakhoz.

Az első harmadban letámadással operáltunk: ezt gyakoroltuk a héten, ami taktikailag jól is nézett ki. A mozgások megvoltak, működtek az időzítések és agresszívek is voltunk. Sajnos emellett hátul olyan hibákat követtünk el, amelyek az eddig magunk mögött hagyott felkészülési időszakra jellemzőek, és ebből gólokat szereztek a pozsonyiak. A cserék után kevésbé tetszett a játék képe, ebben a periódusban az ellenfél akarata tudott érvényesülni. Az utolsó felvonulásra aztán felszívtuk magunkat, a középső zónában irányítani tudtunk. A területbe való megjátszás működött, ám a befejezésekbe rendbe hiba csúszott, ezáltal pedig az eredményen nem tudtunk kozmetikázni. Összegezve: a heti anyag „visszaköszönt”, ám emellett még sokat kell tenni azért – főleg a játékosok saját egyéniségét tekintve –, hogy még előrébb jussunk. Sebességben és a védekezésben várok el mielőbbi javulást

– értékelt Szűcs János vezetőedző.