Elkezdődött U13-asaink nemzetközi tornája

Elkezdődött U13-asaink nemzetközi tornája

A csehországi nemzetközi felkészülési torna első napján egy-egy győzelem, döntetlen és vereség az Illés Akadémia U13 mérlege.

Csehországban, a Brno melletti Modricében rendezett 16 csapatos nemzetközi tornán vesz részt az Illés Akadémia U13-as együttese, melyre Sátori Barnabás vezetőedző két kapust (Kovács Viktor, Dudás Noel), valamint 16 mezőnyjátékost vitt magával (Majlinger Máté, Husz Milán, Tóth Noel, Lajos Patrik, Hányi Bálint, Lengyel Ágoston, Novák Bence, Baranyi Borisz, Boda Zétény, Németh Noel, Bangó Benedek, Molnár Bálint, Németh Levente, Máté Levente, Mihók Martin és Ihász Bendegúz). A Josefa Surala Emléktorna első mérkőzésén a cseh Sparta Prága ellen 5–0-s vereséget szenvedtünk. Ezt követően a felvidéki kassaiakat (FC Kosice) Mihók Martin találatával 1–0-ra legyőztünk, míg a cseh Baník Ostrava ellen 2–2-t játszottunk (gólszerzőink: Lajos és Husz). A csoportot a Sparta Praha nyerte meg, jobb gólkülönbséggel az ostravaiak lettek a másodikok, mi pedig a harmadik helyen zártunk.

A középdöntőbe visszük magunkkal az eredményeket, itt az ellenfeleink az FC Trebic, az MSK Zilina és az 1. FC Slovácko lesznek.

A srácoktól azt kértem, hogy mutassák meg, hogy kik vagyunk, hogy milyen stílust képviselünk, hogy milyen kezdeményező játékot szeretnénk képviselni. Ezt megvalósították! Még a prágaiak ellen is, amikor nagyobb különbséggel kaptunk ki – nem álltunk vissza, hiába láttuk, hogy milyen komoly minőséget is képviselnek ők. A másik két találkozón dominálni tudtunk, így apró dolgokon múlott, hogy nem a második helyen zártunk a csoportban. A mutatott játékkal és a szenvedéllyel elégedett lehettem, várom a holnapi jó folytatást. A cél a felsőházba kerülés, de a legfontosabb, hogy az újabb napon is megmutassuk a karakterünket

– nyilatkozta Sátori Barnabás, az Illés Akadémia U13 vezetőedzője.

Nyitókép forrása: A Josefa Surala Emléktorna Facebook-oldala