Támogatásunk gyermekotthonok részére

Támogatásunk gyermekotthonok részére

Az EMMI kezdeményezésére gyűjtöttünk karácsonyi ajándékokat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportakadémiákért felelős miniszteri biztosa, Sáfár Sándor arra kérte fel – többek között – az Illés Akadémiát, hogy segítsünk szebbé tenni a gyermekotthonokban élő fiatalok karácsonyi ünnepét. A gyermekvédelemben élők, többségükben 12 és 18 év közötti gyermekek megajándékozására kerül majd sor.

A kérés alapján az Illés Akadémia dolgozói nagyon jó minőségű sporteszközöket, mindenek előtt sportruházatot és cipőket készítettek össze – ezeket az ajándékokat pedig el is juttattuk Budapestre, a Sportért Felelős Államtitkársághoz, akik a gyermekotthonokba való elküldést szervezik meg.

Igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten részt venni a karitatív akciókban – ezek közül többek között a Lurkóval közösen idén indítottuk el a Szarka Zoltán utca 1. szám alatti épületünknél található kupakgyűjtő-szívben való gyűjtést, amivel az adományozás mellett környezetünk védelméért is sokat teszünk. Aktív részese volt az Illés Akadémia az október 3-i Haladás–Budaörs-mérkőzésen a menhelyi állatok örökbefogadására való felhívás kapcsán kezdeményezett akciónak, amikor is a két csapatban összesen 9 egykori növendékünk szerepelt, és hívta fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára. Most az év végén mi is csatlakoztunk az EMMI karácsonyi ajándékgyűjtéséhez. Törekszünk a legprecízebb munkavégzésre, ám a mi szakmai stábunkban is akadnak néha hiányosságok. Például késés esetén szoktunk kisebb büntetést felszámolni, így apránként összegyűlt egy bizonyos összeg. Ezt egy tucat labda vásárlására fordítottuk, ami az Illés Akadémia által összekészített csomag részét képezi. Bízunk benne, hogy a sportolásra késztetés hozzájárul a boldog, és mindenek előtt egészséges életmódhoz a gyermekotthonban élők számára is

– mondta Bakos Roland, az Illés Akadémia szakmai igazgatója.