Nagy igazolások az Illés Akadémia Spiritnél

Nagy igazolások az Illés Akadémia Spiritnél

A rivális Nice Gamingtől sikerült három játékost is hozzánk csábítani.

Beszélgetőpartnerünk volt a Székely „SZIKALY” Botond, aki korábbi együttesénél csapatkapitány is volt.

Mielőtt belevágunk az esport berkeibe, nézzünk egy másik sportot, a futballt. Te ugyanis rendszeresen játszol! Az akadémiánkon ez kiemelt kérdés és szurkolóink biztosan kíváncsiak, hogy egy újabb focista – szakosztályvezetőnk után – csatlakozik esport területen hozzánk.

Valóban így van, sőt, párszor volt szerencsém játszani az Illés Akadémia ellen is! A Budai FC-ben bal oldali védőként szerepeltem egészen az U19-es korosztályig. Tavaly döntöttem úgy, hogy abbahagyom, mert a tanulás és az esport mellett már nem fért bele még heti öt edzés és egy hétvégi meccs is. Rengeteg dolgot tanultam a fociból, nem bántam meg egy percét sem. Fontos, hogy a testmozgást sem hagytam abba teljesen, ugyanis hetente négyszer meglátogatom a konditermet!

Nos, az előző szezonban kimagasló teljesítményt nyújtottatok az akkori N6-tal. Többek között minket is legyőztetek párszor, sőt a legemlékezetesebb mérkőzése a szezonnak is kettőnk közt zajlott az MNEB bronzmérkőzésén. Mi vezetett odáig, hogy végül elköszönjetek a szezon után a Nice Gaming szervezetétől?

Egy nagyobb kihívást jelentő Nationalsban szerettünk volna szerepelni, miután úgy gondoltuk sikerült egészen jól pótolnunk Sukárt és vDestroyzzt és ehhez egy spotos orgot szerettünk volna találni. Sajnos hiába látjuk, hogy több org is gyengébb csapatot igazolt, behozták a 3/5 szabályt minden Nationalsba, ami hiába egy jó rendelkezés (főleg a PG miatt), minket, mint magyar rostert visszakényszerített a MNEB-re.

Már több hete együtt készültök a mi srácainkkal és nagyon jó a hangulat az edzéseken. Mit gondolsz megmaradhat ez a rendkívül hosszú szezon végéig is?

Biztos lesznek nehezebb időszakok… Ám a kitűzött céljaink közösek, így nem gondolom, hogy ezek sokáig tartanának, csak fókuszálni kell a céljainkra és azok majd átsegítenek minket a nehéz időszakokon!

A korábbiakban éles rivalizálás volt a játékosaink között mindig, hogyan kezelitek ezt most? Ez csak ilyen tudatos ellenfél-ellenfél szurkálódás volt?

Semmi komoly nem volt köztünk és az IAS-os srácok között, személy szerint én mindig is tiszteltem őket azért a kemény munkáért, amit beletesznek ebbe és remélem, hogy sokáig megtartják ezt a jó szokásukat.

Milyen érzés az Illés Akadémia Spirit közegében készülni, mit érzel a szervezettel kapcsolatban?

Mindenképpen egy sokkal profibb közeg, mint amiben korábban voltunk, remélem, hogy kis idővel meg tudjuk hálálni a belénk fektetett bizalmat.

Nemsokára egy bootcamp során az akadémiát testközelből is megnézitek, mit vártok leginkább a találkozástól?

A bootcampeken mindig sokkal gyorsabban meg lehet oldani a problémákat, viszont az elmúlt másfél évben a vírus miatt nem igazán volt lehetőségem bootcampelni. Fantát és Rexet is régen láttam, Chibyvel meg Riizyvel még nem is találkoztam, szóval mindenképpen jó hangulatot és kemény munkát várok!

Mit gondolsz milyen jövő előtt áll ez a lineup? Milyen helyezést képzelsz el így, hogy egyesült két nagyszerű csapat?

Mindenképpen a csapat célja először megszerezni az első helyet MNEBen és Paddockon és így, hogy Rex is 18 éves lesz, januárban mindenképpen a CL az azt követő cél. Ha képesek vagyunk megtartani azt a fajta dedikációt, amit most érzek a lineupban, akkor ezek a célok közel sem lehetetlenek.