Szünet után nagyon jól nézett ki a csapatunk

Szünet után nagyon jól nézett ki a csapatunk

Ugyan félidőben még a Honvéd vezetett 1–0-ra, de az 1–1-re záruló mérkőzés összképét tekintve U16-os együttesünk picivel közelebb állt a győzelem megszerzéséhez.

Illés Akadémia U16 – Budapest Honvéd-MFA U16 1–1 (0–1)
Illés Aka. U16:
Tama M. – Abért B., Bécsy, Németh R., Erdei – Csalló, László, Palkó – Sipos-Kiss (Meskó, 46.), Skravanek (Szakasics, 46.), Liplin (Gyapjas, 83.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző:
Bencsetler (56., öngól, 1–1)

A meccs elején nem fecsérelték az időt a csapatok holmi ismerkedéssel, hanem rögtön a dolgok közepébe csaptak. A mieink inkább pontrúgásokból, míg a vendégek gyors kontrákból próbáltak meg veszélyeztetni. Az első nagyobb helyzet Sipos-Kiss Dániel előtt adódott a 10. percben, ám a Skravanek Lázártól kapott labdát kapu mellé vágta. Az első félóra végén viszont jött a kispestiek első ziccere, de szerencsénkre csak szöglet lett a dolog vége. Nem sokkal később aztán már megszerezték a vezetést a vendégek: Giuliani Marcello 20 méterről tekert a léc alá. Sátori Barnabás és Körhöcz György legénysége a 40. minutumban állt a legközelebb az egyenlítéshez, amikor Skravanek Lázár jobbról érkező beadását László Krisztián bólintotta kapu mellé, így pedig a szünetre maradt az 1–0-s Honvéd-előny.

A második játékrészt remek ritmusban kezdték akadémistáink, akik sorra vezették veszélyes akcióikat a fővárosiak kapujára. Az 56. percben pedig góllá is értett a fölényünk: Meskó Márk centerezését Bencsetler Máté továbbította a saját kapujába. A 60. minutumban nagyon közel jártunk a fordításhoz is, de Palkó Krisztián lövését nagy bravúrral hárítani tudta a kispestiek hálóőre. A végjátékban még voltak kisebb lehetőségeink, de az eredmény már nem változott, maradt az 1–1-es döntetlen, aminek a mérkőzés összképe alapján a fővárosiak örülhetnek picivel jobban.

Igazából az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A Honvéd egy jól eltalált lövéssel tudott vezetést szerezni, de a támadózónában megszerzett labdák után nekünk is voltak lehetőségeink. Sajnos azonban az utolsó átadások nem sikerültek. Szünet után viszont tudtunk váltani. A cserék is jól szálltak be. Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten egyenlítettünk ki. Sőt, még ahhoz is közel jártunk, hogy megnyerjük a mérkőzést. De felemeljük a fejünket és megyünk tovább. Van még hátra két mérkőzés és el fogjuk érni a céljainkat

– fogalmazott a mérkőzést követően Sátori Barnabás vezetőedző.