Az eredmény ellenére megnehezítettük a dobogós dolgát

Az eredmény ellenére megnehezítettük a dobogós dolgát

U14-es csapatunk jó teljesítményt nyújtva, bátran futballozott a Csákánydoroszló ellen a megyei fiúbajnokság záróakkordjaként.

Illés Akadémia-Viktória U14 – Csákánydoroszlói KSE U14 1–7 (1–3)
Illés Aka.-Viktória U14:
Czuczai D. – Imre B., Derényi A., Bihari Cs.., Végh L. – Kovács La., Szélessy H., Első H. – Kovács Li. Edző: Luki András.
Gólszerző: Első H. (13., 1–2)

Utolsó találkozójára készült a megyei fiúbajnokságban U14-es leánycsapatunk, mely kedden délután a Csákánydoroszló csapatát fogadta. A mérkőzés elején meglehetősen hektikus, vagdalózó volt a játék, egyik csapat sem igazán tudta megnyugtatni a labdát, de a vendégek egy jól eltalált lövéssel megszerezték a vezetést. A lányok ezt követően szépen fokozatosan megnyugodtak, megbecsülték a játékszert, tudatos, szép dolgokat csináltak, a csákánydoroszlóiak második találatára pedig egy gyönyörű akció végén Első Hanna válaszolt bombagóllal. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, a lányok abszolút felvették a kesztyűt, mindezek mellett pedig továbbra is rendkívül éretten, fegyelmezetten játszottak. A szünet előtt a Csákánydoroszló tudott ismét betalálni, így 3–1-ről következhetett a folytatás.

A pihenőt követően is hasonló mederben folyt a találkozó, bátran futballoztunk, kényszerítőket, szép cseleket mutattunk be, s bizony arra is megvolt a lehetőségünk, hogy egy gólra zárkózzunk. A kapuban Czuczai Daniella szép védéseket mutatott be, a 48. percben azonban már ő sem tudott segíteni, 4–1-re módosult az állás. A mérkőzés utolsó szakaszában a mi térfelünkre tevődött át a játék, többet volt ellenfelünknél a labda, amely még három alkalommal be tudta venni kapunkat. A találkozó 7–1-es csákánydoroszlói győzelemmel zárult, csapatunk azonban minden dicséretet megérdemel, mert egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet és ezúttal is bizonyította, hogy milyen teljesítményre képes.

Gratulálok a lányoknak, mert nagyon jól álltak bele a mérkőzésbe, jó mentalitással futballoztak. Az öltözőben sokat beszéltünk arról, hogy mennyire fontos az, hogy fel merjük vállalni az egy az egy elleni párharcokat, belemenjünk ezekbe, a csapat pedig ezt maximálisan be is tartotta. Mindezek mellett ahogy belerázódtunk a mérkőzésbe, elhittük, hogy lehet keresnivalónk, bátran meg mertünk csinálni dolgokat. Mindenki jó teljesítményt nyújtott és dicséretet érdemel, viszont szeretném kiemelni Bihari Csengét, aki bejátszotta az egész pályát, mindenhol ott volt, valamint Első Hannát, aki remek gólja mellett minden támadásban benne volt és nagyon veszélyesen futballozott. Az idény utolsó mérkőzését játszottuk ebben a bajnokságban, összegzésként pedig mindenképpen elmondható, hogy nagyon hasznos találkozók vannak mögöttünk, melyekből sok tanulságot le tudtunk és le tudunk vonni

– értékelt a találkozót követően Luki András edző.