Szünet után már a gólok is megjöttek

Szünet után már a gólok is megjöttek

Félidőben még 0–0-s döntetlenre állt U14-es együttesünk az NS Mura otthonában, ám fordulás után kiharcolták a győzelmet Szűcs János tanítványai.

NS Mura U14 – Illés Akadémia U14 1–2 (0–0)
Illés Aka. U14.:
Őri K. – Kiss B., Sipos, Tasnádi, Molnár L. – Hende, Tóth E., Hideg – Nyári, Papp M., Virág. Cserék: Tóth M. – Grádvohl. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Nyári (43., 0–1), Tóth E. (77., 1–2)

Betegségek, valamint egyéb tényezők miatt alaposan átalakított kerettel utazott Szlovéniába U14-es csapatunk, melybe így négy 2009-es fiatal is bekerült. Ez pedig eléggé látszott is az első félidőben, ugyanis nehézkes volt a játékunk, hiányzott az összhang a srácok között. Amúgy ezen nem is igen lehetett csodálkozni. Ennek ellenére azért több helyzetünk is adódott. Papp Máté ziccerénél például a hazaiak kapusának kellett nagyot védenie. Mivel azonban gól nem született, 0–0 volt a szünetben.

A második félidőt Papp Máté újabb lehetősége vezette be, de sajnos ez is kimaradt. Nem sokkal később azonban már vezetésnek örülhettünk, ugyanis Nyári Olivér a hálóba lőtt egy lecsorgó lasztit. Ezt követően viszont egy bedobást követően sikerült egyenlíteniük a házigazdáknak. A végjátékban azonban ismét a mieink domináltak és végül Tóth Erik fejesgóljának köszönhetően megszületett a 2–1-es idegenbeli győzelem.

Megdicsérem a srácokat, mivel ebben a felállásban is azt játszották, ami akadémiánk csapataira jellemző. A fiatalok éltek a lehetőséggel, a fizikális különbségek ellenére is kifejezetten bátran játszottak. Összességében a 2. félidő jobban tetszett, mivel akkor már nagyobb volt az összhang, jobbak jöttek a kombinációk. Tetszett, hogy türelmesen és szervezetten játszottak a srácok, végül szerintem ezeknek a tényezőknek köszönhetően nyertük meg a találkozót a rendkívül agresszíven, keményen küzdő ellenféllel szemben

összegezte tapasztalatait Szűcs János vezetőedző.