Két meccs, két felállás, két vereség

Két meccs, két felállás, két vereség

Az Illés Akadémia U13 Győrben szerepelt.

ETO FC U13 – Illés Akadémia U13 1–0 (1–0)
Illés Aka. U13: Varga N. – Angler, Szakály, Hányi, Axnix – Vert Zs., Tóth D. Bosnyák Botond – Horváth Á., Bosnyák Bence, Szántó. Vezetőedző: Nagy László.

BFC Siófok U13 – Illés Akadémia U13 3–0 (1–0)
Illés Aka. U13: Varga N. – Szakály, Hányi, Laczó – Gurzó, Horváth Á. – Molnár B., Bock, Moldován. Vezetőedző: Nagy László.

Az első mérkőzésen az ETO FC ellen szerepeltek a mieink. A bajnokival ellentétben ezúttal 11:11 ellen játszottak a gyerekek, méghozzá egész pályán. A találkozó 2X22 percig tartott. Az első félidőben fölényben tudtak futballozni a győriek, és egy büntetőből meg is szerezték a vezetést. Fordulás után sokkal feljebb toltuk a védekezésünket és volt lehetőségünk az egyenlítésre. Talán mi is kaphattunk volna egy 11-est, de ez elmaradt. Betalálnunk nem sikerült, így az ETO 1–0-ra nyert.

Másodjára a BFC Siófok csapata következett: a Balaton-partiak kevesebben voltak, így ellenük 9:9 ellen meccseltünk. Az első gól egy eladott labda után került a kapunkba, ahogy a második is: egy rossz keresztpasszt csíptek el a kék-sárgák, így a második félidő elején már kétgólos előnyben voltak. A mieink nem tudtak újítani, és egy oldalról érkező beadás után kialakult a 3–0-s végeredmény. A harmadik mérkőzésen a győriek 2–1-re múlták felül a Siófokot.

A győriek elleni meccs első periódusában az ETO dominált, nem találtuk igazán a ritmust, távol voltunk az emberektől, félúton jártunk mindig. Ártalmatlan szituáció után kaptunk gólt. Rendeztük a sorokat a szünetben, innentől letámadtunk, nem engedtük kibontakozni őket, de kihagytuk a helyzeteinket. Érzés szerint a döntetlen ezen a meccsen az ellentétes félidők miatt reálisabb lett volna. Két 2010-es is játszott csapatomban a második mérkőzésen: tudtuk, hogy jó erőkből áll a Siófok. Remek felépítésű játékosok alkották a csapatukat, jobbak voltak, hiszen erősebbnek és gyorsabbnak bizonyultak, így megérdemelten nyertek. A fiatalabbak nagyon jól szerepeltek, tetszett a pályán mutatott teljesítményük. Ahogy az egész tornán Hányi Dávid és Szakály Zétény produkciója is, ők voltak azok, akik akaratban és hozzáállásban kifejezetten jót nyújtottak, és szenvedélyes futballt mutattak be

– mondta Nagy László a mini-tornát követően.