Szünet után már a gólok is jöttek

Szünet után már a gólok is jöttek

Újabb idegenbeli győzelmet aratott U19-es csapatunk, amely Tama Gergő duplájával Debrecenben nyert 2–0-ra.

Debreceni VSC U19 – Illés Akadémia U19 0–2 (0–0)
Illés Aka. U19.:
Kovács M. – Mayer, Frák, Kovács B., Stifter (Halász, 28.) – Szvoboda, Kovács P., Bonyhárd (Mozsár, 79.) – Udvardi, Tama G. (Zsédely, 88.), Pruska (Ötvös, 79.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerző: Tama G. (53., 0–1; 72., 0–2)

Jó felfogásban kezdte a mérkőzést a hajdúsági megyeszékhelyen Horváth András legénysége. Akadémistáink agresszíven letámadták az ellenfél játékosait, nem engedték, hogy kibontakozzanak. Támadásban pedig elég gyorsan akadt egy ziccerünk, de Pruska Dánielnek sajnos nem sikerült a kapuba találnia. Szerencsére a hazaiaknak sem, mivel Kovács Martin a kapufára paskolta egy közeli lövésüket. A 28. percben viszont jött egy sajnálatos sérülés: Stifter Patrik bicegett le a pályáról térdszalag-húzódás gyanújával. A folytatásban főként mezőnyben harcoltak a csapatok, de a debreceniek pontrúgásai komoly veszélyt hordoztak magukban. Ezeket azonban megúsztuk kapott gól nélkül, így a szünetben 0–0-ra álltak a küzdő felek.

Térfélcsere után nagyon gyorsan sikerült a vezetést megszereznünk: az 53. percben egy labdaszerzés után Bonyhárd Attila iramodott meg, majd pontos átadását Tama Gergő lőtte a hálóba. Az 1–0-s hátrányban lévő DVSC megpróbált egyenlíteni, ez viszont azzal járt, hogy hátul kinyíltak. Jöttek is szépen sorban a helyzeteink, melyek közül egyet a 72. percben Tama Gergő gólra is váltott, ezzel pedig be is állította a 2–0-s végeredményt.

Nehéz mérkőzésre számítottam, már csak azért is, mert a pécsi mérkőzésünk óta nem volt bajnokink. Amúgy sem könnyű Debrecenben pontot szerezni, de én bíztam ebben, mert a srácok igen jól dolgoztak a héten. A hozzáállásukkal nagyon elégedett voltam. Taktikusan játszottunk, szinte felnőttesen védekeztünk. A szünet számunkra nagyon jókor jött. Sikerült átbeszélnünk a dolgokat. A második félidőben pedig jöttek a gólok, melyekkel el is döntöttük a meccset. Dicséret a srácoknak! Nagyon készülünk a Puskás elleni hazai mérkőzésünkre, ami a bajnokság végeredményét is befolyásolhatja. Úgy gondolom, hogy a nyolc közé jutásunk már nem igazán lehet veszélyben

– fogalmazott a találkozót követően Horváth András vezetőedző.