A foglalkozás elérte a célját

A foglalkozás elérte a célját

Jó ritmusú találkozón 1–1-es döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen a MOL Fehérvár FC ellen U17-es együttesünk.

MOL Fehérvár FC U17 – Illés Akadémia U17 1–1 (0–0)
Illés Aka. U17.:
Németh H. – Kopácsi B., Bodrogi, Stefanich, Deme – Bolla B., Csörnyei, Horváth J. – Lehel, Sabia, Takács-Földes. Cserék: Szakasics, Pénzes, Abért O. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Stefanich (75., 1–1)

Kifejezetten nagy csatát hozott az edzőmérkőzés első játékrésze. A két csapat inkább mezőnyben gyűrte egymást, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Mindkét védelem jól zárt, ez is szerepet játszott a viszonylag kevés gólszerzési lehetőségben. A ritmus pedig, akár egy bajnokin is megfelelő lett volna. Az első 15 percben inkább a hazaiak, míg azt követően inkább a mieink birtokolták többet a labdát.

Szünet után a fehérváriak egy hibás labdakihozatalunkat kihasználva megszerezték a vezetést. Ezt követően Kovács László és Nagy József tanítványai komoly energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében és a 75. percben ez össze is jött: Stefanich Mirkó egy lecsorgó labdát továbbított 5 méterről a kapuba. A végjátékban már nem változott az eredmény, vagyis maradt az 1–1-es döntetlen.

A válogatott programja miatti szünetben nagyon jól jött ez az edzőmérkőzés. Olyan játékosoknak is lehetőséget tudtunk adni, akik a bajnokikon kevesebb szerepet kaptak. Ráadásul több 2007-es születésű fiatalt is pályára tudtunk küldeni. Az összkép alapján lényegesen többet kaptam a srácoktól, mint amit vártam, azaz pozitívan értékelném a találkozót. A foglalkozás elérte a célját

– összegezte a tapasztalatait Kovács László vezetőedző.