Szünet után góleső verte a vendégeket

Szünet után góleső verte a vendégeket

Ugyan a félidőben még 0–0-ás döntetlenre állt akadémiánk U14-es együttese az Újpest gárdája ellen, a végén mégis fölényes, 6–1-es győzelmet arattak Szűcs János tanítványai.

Illés Akadémia U14 – Újpest FC U14 6–1 (0–0)
Illés Aka. U14.:
Tóth M. – Kiss B., Bolla Á., Markó, Nyári – Kelemen, Söptei, Szele – Papp M., Klement, Tóth E. Cserék: Őri K. – Kálócz, Molnár L., Krone, Tasnádi, Haág. Vezetőedző: Szűcs János.

Gólszerzők: Papp M. (42., 1–0), Haág (45., 2–0), Söptei (53., 3–0), Krone (59., 4–0; 65., 5–0), Bolla Á. (79., 6–1)

Rögtön a kezdést követően nekiestek fiataljaink a fővárosiaknak és már az 5. percben akár 3-4 góllal is vezethettek volna. A helyzetek azonban rendre kimaradtak, akárcsak a folytatásban. Nem túlzás azt állítani, hogy még az üresen tátongó kapuba sem tudtak betalálni a mieink, így pedig a félidőben 0–0-ás döntetlenre állt a derbi.

A második félidő viszont rögtön góllal indult: Papp Máté bombájába csak beleütni tudott az újpestiek hálóőre. Nem sokkal később pedig már 2–0 volt ide, ugyanis Haág Benjámin gurított higgadtan a vendégek kapujába. Az 53. percben Söptei Bálint is beköszönt: szép átlövéssel alakította 3–0-ra az eredményt. Ezt követően Krone Niclas előbb lábbal, majd pedig fejjel is szerzett egy-egy gólt, így máris 5–0-ra mentünk. Ugyan a 75. minutumban egy nagy egyéni hibának köszönhetően szépítettek a fővárosiak, de az utolsó találat a miénk volt: Bolla Áron lőtt messziről a jobb alsó sarokba, és ezzel be is állította a 6–1-es végeredményt.

Azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk. Az első félidőben is azt kaptam, amit vártam, csupán a helyzetkihasználással voltak komoly gondok. Minimum tíz ziccert hagytunk ki. A szünetben átbeszéltük a dolgokat. A játék amúgy is rendben volt. A második félidőben aztán már jöttek a gólok is. Ezt a játékrészt nagyon szépen lehozták a gyerekek. Dolgozunk tovább, úgy érzem, hogy jól néz ki a csapat

– értékelt a lefújást követően Szűcs János vezetőedző.