Magabiztos játékot mutatott az Illés Akadémia U15

Magabiztos játékot mutatott az Illés Akadémia U15

Hátrányból fordította meg a meccset Sátori Barnabás együttese.

Illés Akadémia U15 – Újpest FC U15 3–1 (2–1)
Illés Aka. U15., I. félidő: Tama – Abért, Németh R., Rózsa, Szabó B. – László, Pécskai, Zsiga – Meskó, Vert B., Palkó.
Illés Aka. U15., II. félidő: Németh B. – Pénzes, Takács D., Kolozsvári, Erdei – Vér, Nagy K., Bécsy – Csonka, Őri, Gombás. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Zsiga (20., 1–1), Meskó (21., 2–1), Csonka (70., 3–1)

Napos, de szeles időben kezdődött el az U15-ösök Újpest elleni találkozója, a felek 2×45 perces találkozóban egyeztek meg. A 6. percben a vendégek középcsatára lépett meg, de 14 méteres lapos lövését magabiztosan védte Tama Máté. A lilák megpróbáltak letámadni bennünket, és ennek eredményeképpen a 9. percben meg is szerezték a vezetést: a saját kapunktól 25 méterre adtuk el a labdát, és ezúttal nem hibázott a vendégcenter, a második ziccerét gólra váltotta, a bal sarokba lőtt, 0–1. Egy szöglet után veszélyeztettünk először komolyabban, ekkor Pécskai Levente 16 méteres lövését fogta meg a vendégek hálóőre. Egyre inkább az Újpest térfelére helyeződött át a játék, és ennek eredményeképpen egyenlítettünk is. A bal oldalunkon futott az akció, a középretett labdát pedig Zsiga Patrik fejelte a kapuba. Egy perc múlva pedig már az előny is nálunk volt: Vert Bence emelte be a játékszert a középső védők mögé. A kapujából kifutó kapus csak beleütni tudott a labdába, ami éppen Meskó Márk elé került, aki 11 méterről az üres kapuba belsőzött, 2–1. A játék képe az ivószünet után egy kicsit kiegyenlítettebb lett, helyzet azonban előttünk adódott. A 35. percben Palkó Áron lépett be a 16-oson belülre a jobb szélről, és éles szögből rászúrta, de a röviden résen volt a kapus, és hárítani tudott.

A szünetben teljes sort cserélt Sátori Barnabás és Varga Roland. A mieinknél Őri Bálint volt nagyon aktív: a II. félidő elején a balbekket kétszer is faképnél hagyta, a második beadása Vér Dávidot találta meg, aki 13 méterről az oldalhálóba lőtt. Többet volt nálunk a labda ebben a periódusban is. Egy szöglet után Kolozsvári Ákos fejese után szabadítottak fel a lilák, majd a 63. percben Csonka Gergő 18 méteres lövését fogta meg a vendégek hálóőre. Nem sokkal később egy jobbra kitett labdával Pénzes Áron lépett be a büntetőterületen belülre, de 14 méteres lökete nem talált kaput. A 70. percben Vér Dávid harcolt ki egy szögletet, a középre lőtt labdára nem a legjobban jött ki a kapus, így Csonka Gergő 10 méterről az üresen maradt kapuba fejelt, 3–1.

Az utolsó tíz percre tudott némi fölényt kialakítani az Újpest, ám ez meddőnek bizonyult, így az Illés Akadémia megérdemelten győzte le a lilákat.

Egész mérkőzésen azt a stílust játszottuk, amit szeretnénk viszontlátni, legyen szó akár labdabirtoklásól, akár labdaszerzésről. Azt gondolom, hogy 80 percig mindez jól is működött, talán az utolsó periódusban voltak bizonytalanságaink. Jó úton járunk, ott tartunk, ahol kell. Játékban messze felülkerekedtünk az ellenfelünkön. A veszélyes zónában történő labdavesztések utáni védekezésen kell javítanunk – a gólt is ilyen szituációt követően kaptuk. Összességében pozitívra értékelem a mai találkozót

– nyilatkozta Sátori Barnabás vezetőedző.