Szünet után ellenállhatatlanul futballoztak az U17-es lányok

Szünet után ellenállhatatlanul futballoztak az U17-es lányok

Kinyílt a gólzsák szája, U17-es csapatunk nyolc gólt lőve győzött Miskolcon, a DVTK akadémián.

Diósgyőri VTK U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 3–8 (1–2)
Illés Aka.-Viktória U17: Spilenberg M. – Giczi K. (Stadler K., 46.), Németh Z., Farkas B. (Nagy B., 46.), Csarnai Z. – Ceglédi B. (Bukor Z., 71.), Müller Zs. – Mesterházy I. (Tóth L. B., 65.), Harangi L. (Kleinert P., 65.), Simon E. (Czuczai M., 71.) – Csombor L.  Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Simon E. (26., 0–1; 69., 2–5), Csombor L. (45., 1–2; 68., 2–4, 83., 2–6), Harangi L. (63., 2–3), Nagy B. (86., 3–7), Tóth L. B. (89., 3–8)

Az akadémiai bajnokságban a diósgyőri túrák kétnapos programot jelentenek akadémistáink számára. Ezúttal is már pénteken koradélután útra kelt a csapat, hogy azután hat és félórás autóbuszozás után elfoglalhassa szálláshelyét. Talán az otthontól távol töltött éjszakának, talán az esélyesség terhének tudható be, hogy nehezen, ahogy Győrffy Mátyás fogalmazott, döcögősen kezdődött a mérkőzés. Az első félidő felezővonalán átlépve azután Simon Enikő megtörte a jeget, vezetést szereztünk – sajnos azonban három perccel később a miskolci Szilvási Nelli egyenlített. Csombor Luca a mérkőzés dramaturgiája szempontjából a legjobb időpontban, a játékrész lefújása előtt rúgott szép gólt, előnnyel fordulhattunk.

Ezúttal sem sokáig vezettünk, szinte a középkezdés után Szilvási Nelli rúgott újabb gólt, a 46. percben 2–2 volt az eredmény. Azért érdemes ezt rögzíteni, mert ettől kezdve viszont turbó fokozatba kapcsoltak a lányok és a három gólt szerző, mellette két gólpasszt is adó Csombor Luca vezérletével kikötötték a gólzsák száját.

Ahogy a DVTK játékosai fáradtak, egyre nagyobb fölénybe került csapatunk és az második félidő derekától, huszonöt perc alatt öt gólt vágva, jelentős előnybe került. Tóth Lili Boglárka a 89. percben már 8–2-re alakította az állást! A lefújás előtti pillanatokban – megint csak Szilvási Nelli góljával – szépített a DVTK, de szavunk sem lehet. Igenben nyolc gólt lőve, a második félidőben remekül játszva arattak szép sikert a lányok!

Az eleje kicsit döcögős volt, talán túlságosan megijedtünk attól, hogy vannak területek és helyek ahová be tudunk törni, talán kicsit túlgondoltuk az egyes játékhelyzeteket. Utána viszont folyamatosan őröltük fel a mezőnyben egyébként jó teljesítményt nyújtó DVTK-t. Higgadt döntéseket hoztunk, szép gólokat lőttünk és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Nyolc gólt rúgtunk idegenben, ez ebben a bajnokságban bármely ellenféllel szemben nagy fegyvertény, mellette további helyzeteink is voltak: elégedett vagyok, nagy gratulációm a lányoknak

– értékelte a diósgyőri kilencven percet Győrffy Mátyás.