Négy rúgott, nulla kapott gól, három pont

Négy rúgott, nulla kapott gól, három pont

Női U19-es csapatunk az első, valamint a második játékrészben is kétszer vette be a Diósgyőr kapuját és magabiztos, 4–0-s győzelemmel tartotta Szombathelyen a bajnoki pontokat.

Illés Akadémia-Viktória U19 – DVTK U19 4–0 (2–0)
Illés Aka.-Viktória U19: Dobó-Nagy B. (Kocsi P., 65.) – Szabó L., Kránicz V. (Németh N., 72.), Kováts A. (Rugovics B., 65.) – Szabó F., Németh M. (Csáki E., 46.), Gravencz G., Nagy D. – Varró V. (Csejtei E., 65.), Hécz Zs. – Vesztergom B. (Kaszap K., 65.) Vezetőedző: Tebeli György
Gólszerzők: Kránicz V. (10., 1–0), Hécz Zs. (45., 2–0), Csáki E. (47., 3–0), Vesztergom B. (53., 4–0)

Három nappal a Ferencváros elleni összecsapás után hazai találkozóval folytatódott a bajnokság listavezető női U19-es csapatunk számára. Tebeli György irányította együttesünk a Diósgyőri VTK-t látta vendégül.

Magabiztosan, határozottan kezdtük a találkozót, egyértelmű mezőnyfölényt tudtunk kialakítani, könnyű dolgunk azonban semmiképpen sem volt a rendkívül kellemetlen, brusztolós stílust képviselő miskolciak ellen. Járattuk a labdát, próbáltuk keresni a rést a pajzson, a betömörülő vendég védelem azonban állta a sarat. Ezt egészen a 10. percig tudta megtenni, amikor Nagy Dorottya kapott remek labdát a jobb szélen, amit kiváló ütemben tolt meg, s mivel csak szabálytalanság árán tudták megállítani, büntetőt végezhettünk el. A tizenegyest csapatkapitányunk, Kránicz Viktória biztos lábbal értékesítette, 1–0-ra vezettünk. Ezt követően is hasonló mederben zajlott a mérkőzés, küzdelmes, harcos találkozó volt, folyamatos játék nem igazán alakult ki. Sokáig úgy tűnt, hogy marad az egygólos hazai vezetés a szünetig, a 45. minutumban azonban egy szép szóló után Varró Veronika harcolt ki újabb büntetőt Ezúttal Hécz Zsuzsanna állt a labda mögé, ő sem hibázott, így aztán 2–0-val mehettünk pihenőre. A fordulás utáni percek remekül alakultak számunkra: a 47. percben Szabó Fanni tökéletes beadása után Csáki Eszter az első labdaérintéséből gólt szerzett, majd nem sokkal később Vesztergom Bettina vette be a miskolci kaput, már 4–0 volt a találkozó állása. A folytatásban aztán jöttek a cserék, akik egytől-egyik jó lendülettel szálltak be a mérkőzésbe és motiváltan futballoztak. A játék teljes egészében a vendégek térfelén zajlott, pillanatokra tudta csak megtartani a labdát a DVTK, mi pedig sokat tettünk azért, hogy növeljük a különbséget. Ugyan több alkalommal már nem sikerült megzörgetnünk a hálót, magabiztos győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. A csapat 4–0-s sikerrel hangolt a jövő hét szombati, ETO elleni zöld-fehér, nyugati összecsapásra.

Gratulálok a csapatnak, kifejezetten örülök, hogy kapott gól, valamint sérülés nélkül le tudtuk hozni a mérkőzést. Úgy gondolom, összességében jól játszottunk, végig mezőnyfölényben voltunk, a mi akaratunk érvényesült és nagyon szép dolgokat csináltak a lányok. Jól tartottuk a labdát, abból próbáltuk gyorsan felépíteni a támadásainkat. Sok lehetőséget dolgoztunk, ki ezekből négyet váltottunk gólra, az eredmény talán az ellenfélre nézve hízelgő. A legfontosabb az volt, hogy a hétközi vereség után visszataláljunk a győzelmi ösvényre, ez sikerült, ráadásul jó játékkal tettük mindezt. Voltak nagyon jó egyéni teljesítmények, az elmúlt nyolc napban három mérkőzést játszottunk, ezeken hat pontot szereztünk. Még egyszer gratulálok a lányoknak ehhez a nyolc naphoz, az NB I-es csapatnak pedig sok sikert kívánok az Újpest elleni mérkőzéshez

– összegezte a látottakat a találkozó után Tebeli György vezetőedző.