A második félidőben eldöntöttük a három pont sorsát

A második félidőben eldöntöttük a három pont sorsát

Liplin Bence szépségdíjas találatot szerzett!

Illés Akadémia U16 – Pécsi MFC U16 2–0 (0–0)
Illés Aka. U16:
Tama – Abért B., Bécsy, Németh R., Erdei – Szücs (Pljesovszki, 74.), László (Csalló, 88.), Palkó – Bene (Sipos-Kiss, 74.), Skravanek (Szakasics, 46.), Liplin (Gyapjas, 88.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: László (57., 1–0), Liplin (71., 2–0)

Az U16-os Országos bajnokság B-csoportjában a Pécsi MFC-t fogadta Sátori Barnabás csapata. A Mecsekalján márciusban nem született gól, most bíztunk abban, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot.

A 3. percben veszélyes helyről végzett el szabadrúgást a Pécs: Tama Máté gyors vetődéssel megfogta a labdát. Negyedóra elteltével mi is alakítottunk ki lehetőséget: az első lövés szögletre pattant, a másik – a sarokrúgás után – nem sokkal ment mellé. A 21. percben László Krisztián a 16-os sarkáról elvégzett szabadrúgása a bal oldali kapufáról kiféle pattant. Hiába játszott mezőnyfölényben, betalálni nem sikerült, így 0–0-val mentünk szünetre.

Az 50. percben egy jó beadást László Krisztián fejelt kapura, de a kapufa kisegítette a pécsieket. Nem sokkal később végre-valahára megszületett a vezető találatunk: bal oldali bontás után Szakasics Péter beadását László Krisztián 7 méterről a hosszúba belsőzte, 1–0. A 71. percben megdupláztuk az előnyt: egy előrevágott remekül olvasott Erdei Merse, átvette és indította Liplin Bencét, aki a 16-os bal sarkáról befelé cselezett és jobbal kilőtte a bal felső sarkot, 2–0. Szépségdíjas találat volt! A hajrában Pljesovszki Gergő egy 17 méteres szabadrúgásból a felső lécet találta telibe.

Jobban futballoztak a mieink, teljesen megérdemelten győztek.

Igazából nem kezdtünk kifejezetten jól ma. Fokozatosan lendültünk játékba, a fölényünk egyre növekedett. A helyzetek is jöttek, de ezek kimaradtak: többször a kapufa mentett. Azonban mi ennek ellenére is hittünk magunkban, tudtunk türelmesek lenni, ez pedig célra vezetett és meg tudtuk nyerni ezt a találkozót. A hit volt a legfontosabb tényező ezen a mérkőzésen: ez a mentális erő volt a kulcs ahhoz, hogy megérdemelt győzelmet zsebeljünk be

– nyilatkozta Sátori Barnabás a mérkőzést követően.