Szép játék, teljesen megérdemelt siker

Szép játék, teljesen megérdemelt siker

Az akadémiánkra jellemző stílusban futballozva verte a Király SE gárdáját 5–1-re U13-as csapatunk.

Illés Akadémia U13 – Király SE U13 5–1 (0–0, 4–1, 1–0, 0–0)
Illés Aka. U13:
Schepanski – Németh B., Orbán, Székely, Szalma – Lakatos, Magadics, Módly – Szabó B. Cserék: Hajba B. – Dörnyei, Reiber, Mihók, Angler B., Bock. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Szabó B. (26., 1–0), Angler B. (30., 2–0; 38., 4–1), Lakatos (35., 3–0), Mihók (44., 5–1)

Szűcs János és Faggyas Milán tanítványai a2022/2023-as szezonban eddig három alkalommal találkoztak a Király SE gárdájával és parádés mutatót produkáltak: a maximális 9 pontot gyűjtötték be és úgy szereztek 12 gólt, hogy közben csupán egyet kaptak.

Ifjú akadémistáink ezúttal sem akartak semmit sem a véletlenre bízni és az első perctől kezdődően egyértelműen domináltak. A labda szinte csak a mieink lábain vándorolt és a helyzetek is jöttek szép sorban. Szabó Botond és Lakatos Krisztián is közel járt a vezetés megszerzéséhez, ám a vendégek hálóőre remekül védett. Az első negyedben szó szerint csak a gól hiányzott akadémistáink játékából, így pedig 0–0-val zárult az etap.

A második felvonás viszont már meghozta azokat a bizonyos gólokat. A 26. percben Angler Benett szöktette parádésan Módly Samut, akinek balról érkező beadásából Szabó Botond talált a hálóba. Nem sokkal később Orbán Roland lövése jött ki a kapusról és Angler Botond a kapuba továbbította a kipattanó lasztit. A 2–0-s vezetés ellenére is a mieink maradtak támadásban és a 35. minutumban Angler Botond kapufája után a duplázásból Lakatos Krisztián alakította 3–0-ra az eredményt. A középkezdést követően viszont egy távoli lövés a kapunkban landolt, ezzel 3–1-re szépített a Király SE. Azonban nem sokáig örülhettek ennek, mivel az etap zárása előtt egy kapu előtti kavarodás végén ismét Angler Botond volt eredményes.

A 4–1-es vezetésünkről induló harmadik negyed elején jött az ötödik találatunk is: Szalma Zétény remek centerezését követően Mihók Martin elemi erővel bombázott a hálóba. Akadémistáink ezt követően is szép kombinatív játékkal alakítottak ki helyzeteket, ám több gól már nem született. Az utolsó etapban Magadics Milán kétszer, míg Reiber Marcell egyszer próbálkozott egészséges átlövéssel, de a vendégek cerberusa valamennyi alkalommal védeni tudott, így pedig maradt a magabiztos 5–1-es Illés-siker.

Úgy gondolom, hogy a helyzetek alapján ezen a mérkőzésen akár kétszámjegyű győzelmet is arathattunk volna. Nagyon elégedett vagyok a gyerekekkel. Megmutattuk, hogy mit képvisel az akadémiánk. Ennek megfelelően végig presszingeltünk, komoly labdabirtoklási fölényben voltunk. Rengeteg helyzetünk, kapura lövésünk volt. Érvényesült az a kreatív futball, amire a gyerekeket neveljük. Úgy érzem, hogy teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, gratulálok a srácoknak a mai teljesítményükhöz

– értékelte a látottakat Szűcs János vezetőedző.