Szoros osztrák–magyar-ütközet

Szoros osztrák–magyar-ütközet

Stájerországban járt felkészülési találkozón az Illés Akadémia U12.

DSM Akademie Hartberg U12 – Illés Akadémia U12 3–2 (3–1, 0–0, 0–1, 0–0)
Illés Aka. U12: Dudás – Majlinger, Molnár, Lajos, Lengyel – Németh L. – Novák, Bangó, Tóth N. Cserék: Kovács V. – Máté, Németh N., Boda. Vezetőedző: Hujber Gábor.
Gólszerzők: Lajos (6., büntetőből, 0–1), Bangó (53., 3–2)

A kelet-stájerországi Hartbergben szerepelt az Illés Akadémia U12-es csapata. Együttesünket Hujber Gábor irányította, hiszen Tóth Zsolt vezetőedző Elit A edzői képzésen vett részt.

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, hiszen Tóth Noel egy labdaszerzés után büntetőt harcolt ki, amit Lajos Patrik értékesített. Ezután sajnos egy ötperces rövidzárlat következett, amit az ellenfelünk kíméletlenül kihasznált, előbb egy gyönyörű kontra után egyenlítettek, majd két figyelmetlenségünket kihasználtak és gyorsan 3–1 lett az eredmény. A második 20 percben már rendeztük a sorainkat, és szép lassan átvettük az irányítást, már a párharcokban is hatékonyabbak voltunk. A harmadik negyedben már teljesen dominálni tudtunk, az ellenfelünk már semmi veszélyt nem jelentett a kapunkra, mi viszont sorra dolgoztuk ki a veszélyes helyzeteket, ami közül egyet Bangó Benedek révén gólra is váltottunk. Ebben a negyedben egy büntetőt is kihagytunk, ám ez nem törte le a csapat motivációját, hiszen a mérkőzés végéig még számtalan veszélyes gólhelyzetünk volt, kétszer a kapufát is eltaláltuk. Ám hiába játszottunk abszolút mezőnyfölényben az eredmény már nem változott, így a stájer csapat 3–2-re győzött.

A mai mérkőzésen egy fizikálisan erős és dinamikus csapat ellen tapasztalatot szerezhettünk a nemzetközi foci tempójából és agresszivitásából. Az ellenfél folyamatosan nyomást helyezett a labdás játékosunkra, sok volt a párharc, amikben viszont nagyszerűen teljesítettünk. A mérkőzés elején még egy kicsit figyelmetlenek voltunk, sajnos ezt egy ilyen jó csapat egyből kihasználja, ám a mérkőzés többi részében abszolút domináltunk, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, kapufákat rúgtunk, büntetőt hagytunk ki. Mindezek csak másodlagos dolgok, hiszen a mi játékunkat érvényesíteni tudtuk egy erős csapat ellen. Büszke vagyok a gyerekekre, hiszen ilyen tempóban is az utolsó percig magas szinten futballoztunk, és egy idősebb játékosokkal felálló osztrák csapat ellen fizikálisan is jobban teljesítettünk a meccs végén is. Külön öröm a hartbergi edzőkollégák dicsérete, akik nagyszerűnek ítélték meg produkciónkat

– nyilatkozott Hujber Gábor a mérkőzést követően.