Nem sikerült megőrizni az előnyt

Nem sikerült megőrizni az előnyt

Leány U15-ös csapatunk vezetni tudott ugyan az MTK Budapest vendégeként, de a fizikailag lényegesen erősebb kék-fehérek fordítani tudtak.

MTK Budapest U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 3–1 (2–1)
Illés Aka.-Viktória U15:
Czuczai D. – Ferenczi H., Sági F., Babos H. (Göndör R., 75.), Imre A. – Alasz H., Licskai L., Giczi L. (Pusztai V., 75.) – Bihari P., Bihari Cs., Harmath R. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerző: Bihari Cs. (0–1, 18.)

Jónéhány játékos hiányzott a Budapestre utazó U15-ös csapatunkból, Ferencsik Evelin fiatalokkal – azaz, az eleve fiataloknál még fiatalabbakkal – egészítette ki a keretet. Nem a mieink számítottak a mérkőzés esélyesének, de vezetőedzőnk azt kérte a játékosoktól, álljanak bele a meccsbe, acélozzák meg a szívüket és tegyenek meg mindent a meglepetésért.

Mindez remekül működött az első játékrész felében, sőt oly annyira, hogy Bihari Csenge technikailag remekül kivitelezett, látványos lövésével a vezetést is sikerült megszerezni.

A folytatásban azonban kiderült, hiába játszik csapatunk kombinatívabban, tudatosabban ellenfelénél, a korosztályra jellemző fizikális különbséget nem tudja ellensúlyozni. A kék-fehérek két gyors csatára – Kovács Melissza és Veres Stefánia – gyakran állította megoldhatatlan feladat elé a védőket: két gólt szerezve fordított az MTK.

A szombathelyi lányok továbbra sem adták fel, küzdöttek, de az 59. percben egy fura gól megpecsételte a sorsukat. A kapujából messze kifutó – egyébként a mérkőzés egészét tekintve ügyesen védő – Czuczai Daniella a tizenhatos vonalat elhagyva elbizonytalanodott egy pillanatra és bár a mozdulatsor végéhez érve már érezte, hogy baj van, kézzel fogta meg a labdát. A játékvezető sárga lappal a kezében sprintelt felé, miközben Veres Stefánia letette a földre a labdát és húsz méterről a kapuba gurította azt. Horváth Balázs játékvezető gólt ítélt, majd felmutatta kapusunknak a sárgát…

A vereség ellenére is pozitívan tekintek a mérkőzésre. A lányok bátran fociztak, beleálltak a mérkőzésbe és kihozták magukból azt, amit lehetett. A támadójátékunkból kulcsemberek hiányoztak, ez persze látszott, de azok, akik itt lehettek, dicséretet érdemelnek

– értékelt Ferencsik Evelin vezetőedző.