Játékvezetői felkészülés az Illés Akadémián

Játékvezetői felkészülés az Illés Akadémián

A frissítő kurzus otthona volt a Nyugat-magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrum.

Két nap alatt 130 játékvezető érkezett a Magyar Labdarúgó-szövetség Vas Megyei Igazgatóság Játékvezetői Bizottságának téli frissítő kurzusára. A fizikai teszteknek az Illés Akadémia parafaborítású játéktere, míg az elméleti felméréseknek a konferenciaterem adott otthont.

A játékvezetők mellett ellenőreik, illetve a szövetségi ellenőrök is jelen voltak a kurzuson. Ez egy nagyon fontos állomás a megyei játékvezetők tavaszi szezonra való felkészülése során! Az előadások témai között voltak a fegyelmezések; a játékosok védelme; a büntetőterületen belüli szituációk; a kezezések megítélése; a reklamálások és a szimulálások kezelése; az ígéretes támadások során, valamint a nyilvánvaló gólhelyzetekben történő eseményeket érintő játékvezetői döntések

– mondta Szarka Zoltán az MLSZ Vas Vármegyei Igazgatóság JB-elnöke.

Az Illés Akadémián zajló előadásokat azok a Vas vármegyei játékvezetők tartották, akik az országos kerethez tartoznak: Király Krisztián, Derdák Marcell, Gaál Ákos és Kulman Tamás, valamint Horváth Patrik, Szerdahelyi-Török Miklós és Gaál László tartották.