Szoros mérkőzésen szenvedtek vereséget az U14-es lányok

Szoros mérkőzésen szenvedtek vereséget az U14-es lányok

A regionális, leány U14-es bajnokság hajrájában Pápán, a tabellán hasonló pozícióban levő csapat ellen léptek pályára a lányok. Luki András csapatának volt ugyan esélye akár a győzelemre is, de a mérkőzés kulcspillanataiban nem nekünk kedvezett a szerencse, mindhárom pontot Pápán hagytuk.

Pápai ELC U14 – Illés Akadémia-Viktória U14 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)
Illés Aka.-Viktória U14: Czuczai D. – Imre B., Imre A., Derényi A. – Végh L., Anderle M., Szélessy H., Kovács Lili – Kovács Lara. Edző: Luki András.
Gólszerző: Imre A. (47., 1–1)

A szezon hajrája sem más, mint amilyen maga a bajnoki év volt. Pápán is betegségek, sérülések nehezítették a csapatunk dolgát. Luki András igyekezett „tizenkilencre lapot kérni”, nem tolta be a buszt a kapu elé, a nehézségek ellenére bátor játékot kért a lányoktól, hangsúlyozva: az erős, jó ellenfél elleni összecsapás a szívről szól majd, arról, mennyire tudunk küzdeni, képesek vagyunk-e felülemelkedni a nehézségeken. Bár végül vereséget szenvedett a csapat, kevés híja volt, hogy nem sikerült a bravúr. Luki András – szem előtt tartva azt is, hogy a hátsó alakzatot ügyes, labdabiztos játékosok erősítik – a 3-4-1-es, támadóbb szellemű felállást választotta. A taktika jól működött, sőt a csapat arra is jól reagált, amikor egy elkerülhető gól után, hátrányban, változtatni kellett. Imre Adél egy sorral előrébb is jól játszott, szép gólt lőtt, utána pedig – főként rögzített játékhelyzetek, Anderle Mirella remek szögletei után – helyzeteket tudtunk kialakítani. Sajnos azonban a fordítás nem sikerült, kaptunk egy újabb elkerülhető gólt és ezzel az egyenlő erők küzdelméből a pápai lányok kerültek ki győztesen.

Annak ellenére, hogy a betegségek, sérülések megnehezítették a dolgunkat, különösen a támadójátékunkat, dicsérni tudom a lányokat. Azt kértem tőlük, hogy küzdjenek, vigye őket a szívük és ez – ha kinek-kinek a saját jelenlegi tudásához mérten is – de sikerült, megcsinálták. Ha a mérkőzés kulcspillanataiban kicsit több a szerencsénk, ha azokból jobban jövünk ki, pontot, sőt pontokat szerezhettünk volna. Nem sikerült, de a védőinket, Blankát, Adélt és Alízt külön is említenem kell, ma is extra teljesítményt nyújtottak

– értékelte a háromszor 25 perces mérkőzést Luki András.