Szoros mérkőzések St. Pöltenben

Szoros mérkőzések St. Pöltenben

A három találkozón húsz találat esett.

 

St. Pölten U18 – Illés Akadémia U17 4–2 (3–1)

Illés Aka. U17.: Szekeres – Kovács A., Kozári, Tóth K., Horváth H. – Szabó B. – Vígh, Tama, Iván – Horváth K., Kállai Z. Cserék: Muzsi, Kovács P., Domján, Lórántfy, Rózsa. Vezetőedző: Sátori Barnabás.

Gólszerzők: Kállai Z., Tama.

Özönvízszerű esőben zajlott a mérkőzés, az első negyedórában négy gól is esett. Az egy évvel idősebb osztrák csapatnak az első félidő közepétől teljesen egyenrangú ellenfele volt az Illés Akadémia U17-es korosztálya, és talán még szorosabb eredmény is születhetett volna.

Sajnos nagyon hamar, már a második percben vezetést szerzett az ellenfelünk, amit azonban gyorsan ki tudtunk egyenlíteni. Nyílt játék alakult ki, amiből megint a St. Pölten szerzett újabb és újabb gólt. A második félidőre stabilizáltuk a játékunkat, összességében pedig azt mondhatom, hogy az eddigi edzőmeccsek alapján a legerősebb ellenféllel játszottunk, akik ellen egy nagyon hasznos találkozón helyt álltak a srácok

– nyilatkozta Sátori Barnabás, az U17-esek vezetőedzője.

  

St. Pölten U16 – Illés Akadémia U16 2–1 (2–0)

Illés Aka. U16.: Olasz – Szvoboda, Mozsár, Frák, Szemes – Nagy B., Mohos, Bolla – Udvardi, Takács, Papp. Cserék: Mayer, Szabó L., Nagy H., Kovács B., Stifter, Bonyhárd, Nagy Zs. Vezetőedző: Kovács László.

Gólszerző: Mayer.

Helyenként kiváló iramú találkozót játszott a két csapat: annak ellenére, hogy kétgólos előnnyel mehettek szünetre a hazaiak, a játék képe alapján a döntetlen lett volt reálisabb. Fordulás után még inkább a St. Pölten térfelére helyeződött át a súlypont, de a mieink ekkor is sok helyzetet elpuskáztak, így ezúttal vereséget szenvedtek.

Egy remek ellenféllel szemben színvonalas mérkőzés játszottunk. Számtalan helyeztet dolgoztunk – és sajnos hagytunk is – ki. Kicsivel többet birtokolták a labdát a hazaiak, de amikor megszereztük azt, akkor jól kerültünk az ellenfelünk mögé. A második félidőben erőfölényben voltunk, irányítottuk a játékot, egy nagyon szép akció végén szereztünk gólt, de az egyenlítés ezúttal elmaradt. Látjuk azt is, hogy a következő két hét fő feladata a helyzetkihasználás javítása lesz

– mondta a mérkőzést követően Kovács László, csapatunk vezetőedzője.

 

St. Pölten U15 – Illés Akadémia U15 6–5 (5–4)

Illés Aka. U15.: Kovács Á. – Kopácsi B., Bodrogi, Csörnyei, Koósz – Kopácsi Á., Balikó, László – Horváth B., Katona, Horváth A. Cserék: Németh H. – Takács-Földes, Stefanik, Karvalics, Baranyai, Bonchis. Vezetőedző: Németh Richárd.

Gólszerzők: Balikó 2, Kopácsi Á., Horváth B., Takács-Földes.

Ebben a felkészülési időszakban már nem először játszott vízilabda mérkőzés-eredményt hozó találkozót az U15-ös szombathelyi csapat. A mieink szerezték meg a vezetést, de erre hárommal válaszoltak a hazaiak. Ezek után egy gólra tudtunk háromszor is feljönni: 3–2-re, 4–3-ra és 5–4-re, sőt, az első félidőben még 11-esből az egyenlítésre is volt esélyünk, de az kimaradt. Szünet után egyenlítettünk, ám ezt követően már csak a fizikálisan erős st. pölteni csapat tudott betalálni.

Jól kezdtük a meccset, már a 2. percben előnyhöz jutottunk, de egy hiba után hamar egyenlített a St. Pölten, majd a vezetést is megszerezték. Kialakult egy adok-kapok szituáció rengeteg helyzettel – ez pedig azt eredményezte, hogy 35 perc alatt kilenc gól született. A sok-sok lehetőségből ők többet tudtak értékesíteni, de mi meccsben tartottuk magunkat. A második félidőben hamar egyenlítettünk, de ezt követően az ő akaratuk érvényesült. Nem voltunk igazán frissek sem fejben, sem fizikálisan, de az akarati tényezőkre nem panaszkodhatok, tettük a dolgunkat – a rúgott öt gól természetesen a mérleg pozitív serpenyőjébe kerül, a hat bekapott gól viszont nagyon sok, dolgozni kell azon, hogy ilyesmi máskor ne fordulhasson elő

– foglalta össze a találkozót Németh Richárd vezetőedző.