U13-as győzelmek a mini-tornán

U13-as győzelmek a mini-tornán

Az osztrák Sturm Graz és a Honvéd-MFA is fejet hajtott az Illés Akadémia előtt.

 

Illés Akadémia U13 – Sturm Graz U13 5–0

Gólszerzők: Meskó 2, Palkó, Németh B., Nyári

Illés Akadémia U13 – Honvéd-MFA U13 2–0

Gólszerzők: Németh B., Virág

A mieink Németh I Bence – Kálócz, Kelemen, Tasnádi, Molnár L. – Palkó, Meskó, Söptei – Hende, Tóth E., Németh II Bence összeállításban játszottak a mérkőzéseken, míg csereként a kép kapus: Őri és Bosits mellett a mezőnyben Virág, Kiss B., Szele, Nyári és Klement D. kaptak lehetőséget Szűcs János együttesében.

Jó iramú, helyenként magas színvonalú mérkőzéseken csapatunk teljesen megérdemelten győzött. A harmadik találkozón a Honvéd-MFA 2–1-re győzte le a gráciakat.

Korábban is több alkalommal játszottunk a Sturm ellen, így tudtuk, hogy gyakorlatilag az egyik osztrák kirakatcsapat lesz az ellenfelünk. Két évtizedes pályafutásom alatt nem sokszor jelenthettem ki, hogy »hibátlan meccset játszottunk« – most ezt megtehettem, ezért nagyon boldog vagyok. Védekezésben és támadásépítésben is tulajdonképpen tökéletesen működtünk. Szép kombinációkból rúgtuk a góljainkat: volt olyan, amelyik előtt legalább húsz passzunk volt, és 100%-os ziccerre alakítottuk a helyzetet. Nyílt meccset tudtunk játszani a Sturmmal, ugyanis mindkét csapat fent védekezett, a szakadó eső ellenére nagy iram volt végig.

A Honvéd teljesen más ellenfélnek bizonyult, ők nem vállalták fel a nyílt játékot, a középső zónában védekeztek. Kivárós mérkőzés született ebből, taktikázott mindkét csapat. Azon szép lassan átvettük az irányítást, több lehetőségünk is adódott: egy kapáslövéssel szereztük meg a vezetést. Ők kinyíltak ezek után, lüktetőbbé vált a meccs, és mivel a védekezésből támadásba való átmenetünk ekkor is nagyon jó volt, egy újabb akcióból zártuk le a meccset. Magyar szinten kiemelkedő csapat volt az ellenfelünk, így nagyon örülök, hogy ellenük is sikeresek voltunk

– foglalta össze a tornát Szűcs János, vezetőedző.