Szoros meccset játszott az U19

Szoros meccset játszott az U19

Zalaegerszegen léptek pályára Horváth Rudolf tanítványai.

ZTE II.  – Illés Akadémia U19 4–3 (4–1)
Illés Aka. U19.: Simon B. (Gróz, 60.) – Dezamits, Vajda (Bényei, 65.), Woth, Tarján – Szabó B. (Markó, 46.), Illés (Rosner, 65.), Volter – Bunevácz (Palkó, 65.), Tóth M. (Heiter, 65.), Kállai Z. (Antal, 25.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Tóth M. (2), Rosner

A Zalaegerszeg NB III-as csapata – megerősítve néhány játékossal az első osztályból – volt az újabb felnőtt ellenfele az Illés Akadémia U19-es gárdájának. A kékek szereztek vezetést, de egy sikeres letámadás után visszaszereztük a labdát, Tóth Milán kiugrott, és a kapus mellett lőtt a hálóba, 1–1. Ezek után az első félidőben a kapu előtt határozottabb ZTE szerzett már csak gólt – ám ennek ellenére a mieink nem adták fel stratégiájukat. A szünetben sort cseréltek a zalaiak, többen lettek a hozzánk hasonló korosztályúak. Ebben a periódusban a mi akaratunk érvényesült. Egy pontos indítást követően Tóth Milán rúgta ki a hosszú sarkot, majd egy szépen felépített támadás után a csereként beálló Rosner Gergő külsővel lőtt 18 méterről a sarokba. Szerettünk volna egyenlíteni, elkövetett ezért mindent Horváth Rudolf és Horváth András csapata, azonban ez már nem jött össze, a hazaiak végül 4–3-ra nyertek.

Két különböző félidőt játszottunk. Kifejezetten erős volt az első játékrész. Mi támadófocit próbáltunk játszani, de a labdavesztések után erőteljes játékukkal, és a pontrúgások után remek fejjátékukkal fölénk nőttek. Labdabiztos focit szerettünk volna játszani egy jó fizikumú és gyors ellenféllel szemben, viszont a fizikai előnyüket ki tudták használni. Második félidőben sort cseréltek – ekkor már inkább az NB III-sok és néhány fiatal játszott. Ekkor már mi uraltuk a játékot, nem hagytuk kibontakozni őket, szerettük volna megfordítani a meccset. A cserék is jól szálltak be, helyzetek sokaságát dolgoztunk ki. Letámadtunk, nyomás alatt tartottuk őket. Edzőmeccsnek megfelelt a mai – nagy iram volt az első félidőben, utána pedig a magas presszinget tudtuk gyakorolni

– nyilatkozott a meccs után Horváth Rudolf.