Szombaton újabb négy korosztály számára kezdődik el a szezon

Szombaton újabb négy korosztály számára kezdődik el a szezon

Elindul a tavasz, négy csapatunk is hazai környezetben játszik.

A Németh Richárd vezette U17-es együttes az I. osztály nyolcadik – utolsó – helyéről várja a folytatást. Az első tavaszi fordulóban a tabellát vezető Budapest Honvéd-Magyar Football Akadémia érkezik Szombathelyre. Ősszel itthon 1–0-ra, idegenben pedig 5–1-re kaptunk ki. Utóbbi találkozón Heiter Bence volt a gólszerzőnk.

Az U16-os korosztály szintén a kispestieket fogadja. Ebben a bajnokságban a hetedik helyen állnak a zöld-fehérek, a Honvéd itt is első, ráadásul még veretlen 15 forduló után. Itthon 0–0 lett az eredmény, vendégként azonban 3–1-es vereséget szenvedett Sátori Barnabás csapata. Az Illés Akadémia-Haladás gólját Iván Gergő lőtte.

A tizenhat csapatos U15-ös I. osztályban a mieink a Paksot látják vendégül, azaz a 14. helyezett fogadja a tizediket. Kovács László tanítványai az őszi első fordulóban 8–2-re kaptak ki a Duna-parton: Szabó Lajos és Nagy Roland Huba találtak a paksi zöldek kapujába.

Az U14-es I. osztályban is tizenhat együttes küzd meg egymással, itt is Illés Akadémia-Haladás–Paks mérkőzésre kerül sor. A paksi találkozón 4–2-re győztek az atomvárosiak: a 10. percben Varga Ákos és Takács-Földes Olivér góljaival már 2–0-ra Tóth Zsolt fiai vezettek, ám a 35. percben a kapusunk Molnár-Végh Marcell a kiállítás sorsára jutott, így végül fordítani tudtak a hazaiak.

Mindegyik mérkőzésre szombaton kerül sor. Az U17-esek délben, az U16-osok 14.00 órától játszanak. Őket követik az U15-ösök 16.00 órától, míg az U14-esek mérkőzése 18.00 órától lesz.