Folytatódik a bajnokság. Pénteken játszik az U19

Folytatódik a bajnokság. Pénteken játszik az U19

Az Illés Akadémia hibridpályáján a Ferencváros lesz az ellenfél.

Az U19-es csapatunk az 5. helyen töltötte a téli szünetet, 14 fellépésen 18 pontot szereztek a fiúk. Ősszel még Oross Márton irányította a csapatot, aki már vezető elemző edzőként felel az akadémisták munkájáért. Először őt kérdeztük a tapasztalatairól. Elmondta, hogy a cél az, hogy a játék minden elemében előre lépjen a társaság.

Elégedett lehettem a 2019. őszi teljesítményünkkel: jól kezdtünk, azonban többszor is hatással volt ránk az első csapat edzésprogramja, ez pedig látszódott a srácok „állapotán”. Annak ellenére, hogy a heti munkát a kezdőcsapat nagy része a Haladással végezte, és csak az utolsó edzésen és a mérkőzésen csatlakozott hozzánk, a csapatjáték is elfogadható volt. Látványos támadójátékot játszottunk, ami bizony a rúgott és a kapott gólok számában is meglátszik (32–33). Hiányérzetem van az eredményeket illetően, de a Haladás fiókcsapatként a legnagyobb eredmény az, hogy sokan be tudtak mutatkozni az NB II-ben, es gólokat is szereztek

– fogalmazott a Hali egykori centere, aki aztán az előttünk álló időszakról is beszélt.

A tavasszal sem lehet más célunk, mint a produktivitás: szeretnénk a játékosokat felkészíteni a felnőtt futballra, még jobban csiszolni a csapatjátékot, ami még több rúgott, és kevesebb kapott gólt eredményez majd reményeim szerint. Jelenleg kilenc mezőnyjátékos edz stabilan a Haladásban, és reméljük, hogy tavasszal bővül ezen srácok köre. A mi bajnokságunk zárt rendszerű, így nem kell a kieséstől tartani, ugyanakkor célunk, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán.

Az U19-es csapat edzéseit 2020 januárjától Horváth Rudolf irányítja. A szakvezető már a holnapi találkozóról is beszélt:

Csütörtökön délelőtt tartottuk a nyitóforduló előtti utolsó edzésünket. A kezdőcsapat nagyjából összeállt a fejemben – segítségünkre lesznek a nagycsapatnál számításba vett játékosok közül Doktorics Áron, Illés Bence, Schuszter Ronald, Bokor Bence és Balogh Ferenc is. Sajnos Tóth Milán sérült, egyelőre nem tudom mikor állhat rendelkezésemre (lábközépcsont-törést szenvedett), míg Schüld Máté több hetet hagyott ki a felkészülés alatt, így a kapuban Tóth Balázs áll majd.

A találkozó pénteken 12 órakor kezdődik. Még a nyáron hazai környezetben 4–2-re győztük le a Ferencvárost (Tóth Milán, Szalay Szabolcs, Volter Patrik és Csomós Dominik voltak a gólszerzők), míg idegenben 2–0-ra győztek Székely Tibor tanítványai a szombathelyiek ellen.