Hátrányból fordított, és nyert az U19-es csapat

Hátrányból fordított, és nyert az U19-es csapat

A Ferencvárossal és a széllel birkóztak a fiúk, de győztesen kerültek ki mindkét csatából.

Orkánerejű szélben kezdődött az első „tavaszi” tétmeccs az Illés Akadámián: hiába sütött a nap, hamar kiderült, hogy ezen a napon, ezen a mérkőzésen a szél lesz a meghatározó tényező. Az Illés Akadémia-Haladás csapatát Horváth Rudolf vezetőedző a Tóth B. – Auer, Bokor, Debreceni, Balogh F. – Szecsődi, Vajda, Doktorics, Schuszter – Volter, Kállai K. összeállításban küldte pályára. A Ferencváros három légióssal állt fel a péntek délben kezdődő meccsen.

A találkozó kifejezetten szerencsétlenül indult számunkra: a 4. percben kapusunk Tóth Balázs sérült meg, így az ősz második részét az egyébként az NB II-es csapatnál töltő Schüld Máté jelentkezett játékra. A nyolcadik perc hozta az első helyzetet, ekkor egy balról bevitt labda után Doktorics lőtt 20 méterről fölé. Nem sokat kellett várni a válaszra: a széltől támogatott vendégek lövése azonban nem okozott gondot Schüldnek. A 26. percben egy kisszögletet követően jött a Fradi beadásszerű lövése, de szerencsére elkerülte a kapunkat. A félidő utolsó pillanatában egy bal oldalról érkező beadás után az FTC előnybe került, így 0–1-gyel mehettünk szünetre. A szél támogatását élvező vendégek sokat erőltették a párharcokat: mi hiába tűntünk játékban ügyesebbnek, ez az eredményben (ekkor még) nem mutatkozott meg.

A második 45 percre Csomós Dominik érkezett, erősítve a támadójátékot. A 63. percben egyenlített a szombathelyi csapat: egy bal oldali akció végén éppen a cserecsatár adta be a labdát, amit a szél megnyomott. A vendégkapus és a belső védő egymásra várt, Kállai közéjük ugrott és közvetlen közelről a bal sarokba bombázott, 1–1. A 80. percben Csomós kapott labdát a 16-os bal sarkánál, és ballal nagy erővel a hosszú sarokba lőtt, 2–1. Két perc múlva Volter 24 méteres lövését ütötte szögletre a vendégek kapusa. Az utolsó percekben előbb Volter, majd Csomós is a felső kapufát találta el. A találkozón pályára lépett még a mieinknél Bunevácz Bence és Basics Zsolt is.

Az első félidőben taktikusan játszó szombathelyiek hátrányba kerültek, de fordulás után áttevődött a játék a Ferencváros térfelére, és az Illés Akadémia megérdemelten győzött.

Horváth Rudolf vezetőedző így értékelt a találkozót követően:

Egész héten éreztem a teljes társaságon, hogy nagyon koncentrálnak, nagyon készülnek a tavaszra és az első meccsre. Ez jó teljesítményben mutatkozott meg a mai mérkőzésen, pedig a széllel is meg kellett küzdenie mindkét csapatnak. Örülök a győztes debütálásnak, de holnaptól már a nagyon fontos és a mainál sokkal nehezebb, jövő heti, Budapest Honvéd elleni találkozóra készülünk már.

A mérkőzés után videóinterjúban mondta el tapasztalatait Csomós Dominik, aki góllal és gólpasszal hálálta meg a bizalmat. Ez megtekinthető az Illés Akadémia Facebook-oldalán (hosszabban) és Instagram-oldalán (tömörebben).