Szögletekből gólok

Szögletekből gólok

Sátori Barnabás együttese újfent nagypályás találkozón van túl.

NS Mura U13 – Illés Akadémia U13 1–4 (0–3, 0–1, 1–0)
Illés Aka. U13:
Kovács V. – Tóth N., Máté, Molnár B., Lajos – Németh L., Hányi B., Lengyel – Majlinger, Mihók, Bangó. Cserék: Husz, Boda, Németh N. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Hányi B. (2), Lengyel, Lajos

Újabb nemzetközi, újabb 10+1-es felállással lejátszott találkozó várt Sátori Barnabás együttesére. Az Illés Akadémia U13 ezúttal a Muravidékre látogatott. A találkozó játékideje háromszor 25 perc volt, teljes játéktéren, nagykapura játszottak a felek. A mieink az első felvonásban masszív, háromgólos előnyt építettek fel. A támadózónában Bangó Benedek szerzett labdát, amit a védőjétől elszakadó Lengyel Ágostonhoz továbbított: a ballábas játékos pedig klasszis mozdulattal emelte át a kapust, 0–1. Ágó aztán a kanadai tabella „assziszt” mezőjébe is bevéste a nevét, méghozzá kétszer. Egyik szöglete után Hányi Bálint, a másik után Lajos Patrik volt eredményes, így 3–0-s előnnyel mehettünk rövid szünetre.

Hogy a másik oldalról is működnek az Illés Akadémia U13 szögletvariációi, azt Németh Levente bizonyította: sarokrúgása után Hányi Bálint ezúttal fejjel volt eredményes. Ötven perc után négy góllal vezettünk.

A záró etapban aztán a hazaiak találtak be: egy büntetőterületen belüli közvetett szabadrúgás után tudtak eredményesek lenne, azaz a szombathelyiek 4–1-re győztek Muraszombaton.

Egyik fő célunk a mai napra az volt, hogy az eddigiekhez képest magasabb labdabirtoklási fölényt alakítsunk ki. Ez sikerült! Kontroll alatt tartottuk az egész mérkőzést! Ha voltak labdavesztéseink, azokat megfelelő intenzitással és hatékonysággal támadtuk vissza – a tapasztalat az, hogy jól működik ez a típusú játékunk. Szenvedélyesek voltunk, tetszett, hogy a helyenként durva hazaiak ellen keménységben felvettük a versenyt. Alkalmazkodásból jeles jár a fiúknak! Amikor esetleg elment a fókusz, akkor is hamar visszatértünk a helyes útra, így összességében elégedett lehettem a látottakkal

– nyilatkozta Sátori Barnabás vezetőedző.