Az Illés Akadémia U12 mindhárom harmadban betalált

Az Illés Akadémia U12 mindhárom harmadban betalált

Az NS Mura vendégeként játszottak és nyertek Tóth Zsolt tanítványai.

NS Mura U12 – Illés Akadémia U12 1–4 (1–1, 0–1, 0–2)
Illés Aka. U12:
Pálla – Károlyi, Szukics, Pető-Takács, Bajzek – Babos, Jáger, Német – Varga V. L. Cserék: Sóvári – Fazekas, Giliczó. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Károlyi (8., 0–1), Fazekas (31., 1–2; 46., 1–4), Varga V. L. (45., 1–3),

A pozsonyi Slovannal és a budapesti Honvéddal megvívott mini torna után Szlovéniába utazott az Illés Akadémia U12. Háromszor húsz percben állapodtak meg egymással a csapatok.

A zöld-fehérek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Egy szépen felépített akció végén Varga Vince Lőrinc átadását Károlyi Levente lőtte 12 méterről a hosszú felső sarokba, 0–1. Mi támadtunk folyamatosan, mégis, egy a védőharmadban eladott labda után egyenlíteni tudtak a muraszombatiak. 1–1-gyel zárult az első 20 perc.

A második etapban egy remek támadás során Károlyi Levente lépett ki ziccerben, lövését bravúrral ütötte ki a szlovén hálóőr, ám a kipattanót Fazekas Bruno közvetlenül közelről a kapuba pofozta, 1–2.

Az utolsó felvonásban kétszer voltunk eredményesek. Előbb egy gyönyörű labdakihozatal során lábról lábra járt a labda, Károlyi Levente forintos (mivel Szlovéniában voltunk, lehet, hogy ott ez már eurós…) passzt adott Varga Vince Lőrincnek, aki élt is a lehetőséggel, 1–3. Egy perccel később Károlyi Levente ismét feladó volt: passzát Fazekas Bruno lőtte a kapuba, kialakítva a 4–1-es Illés Akadémia-győzelmet.

Ma nem voltunk illedelmes vendégek: kopogás helyett rárúgtuk az ajtót a hazaiakra. Az első etapban nagy fölényt alakítottunk ki, ám egy apró hibát góllal büntetett meg a Mura. Kiegyenlítettebb volt a következő felvonás, de betaláltunk, míg az utolsóban nagy labdabirtoklási fölény alakítottunk ki, szép kombinációnk voltak, és kétszer is eredményesek voltunk. Kifejezetten örülök, hogy a gyerekek a gyakoroltakat egyéni- és csapaszinten is elsajátítják és mindez visszaköszön a mérkőzéseken. Gratulálok, szépen és jól futballoztak

– mondta Tóth Zsolt vezetőedző.