Németh Bence az U16-os válogatott edzőtáborában

Németh Bence az U16-os válogatott edzőtáborában

Az Illés Akadémia hálóőre remek benyomást tett a szakmai stábra.

Négy napos edzőtáborba kapott meghívót Németh Bence: az U16-os magyar válogatott stábja számított az Illés Akadémia kapusára. Az összetartás után beszélgettünk Bencével.

Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy meghívást kapok! A válogatott programjában négy edzés, valamint egy egymás közötti játék szerepelt. A fókusz a gyakorlások során a középsőzónás játékokon volt, valamint a helyzetkihasználásokon: itt leginkább a ziccerekre és a kapuralövésekre kellett figyelni. Az edzőtábor jó hangulatban telt, a szobatársam egy pécsi csatár, Várdai Márton volt.

Érkezett-e visszajelzés a produkciódat illetően?

Még az edzőtábor során volt lehetőségem leülni beszélgetni Szalai László szövetségi edzővel és Kövesfalvi István kapusedzővel. Ők először is arra voltak kíváncsiak, hogy honnan is indultam el, hol tartok most. Természetesen szóba került a PSV Eindhovennél eltöltött időszakom is. A támogatásukról biztosítottak. Az edzőtábor után pedig Németh Gábor is kapott visszajelzést a teljesítményemről, ami szerint elégedettek voltak velem.

Az U16-os bajnokság majd csak szeptember 9-én kezdődik meg. Mi lesz addig a program?

A válogatott augusztus végén Izlandon játszik két mérkőzést – bízom abban, hogy rászolgáltam a következő meghívásra is. Most szombaton pedig nemzetközi mini torna lesz az akadémián, ahol a Honvéd és egy kanadai akadémia ellen mérhetjük fel, hol is tartunk jelenleg.

A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint az U16-osok augusztus végén Izlandra utaznak, ahol két mérkőzést játszanak a házigazdákkal. Szeptember 26-28-án pedig a szlovénok ellen lépnek pályára két határmenti összecsapáson, majd november 7-én és 9-én a románok elleni páros meccsel zárják az évet.