Szívvel és szenvedéllyel

Szívvel és szenvedéllyel

Október utolsó hetének második meccsét megnyerte az Illés Akadémia!

Illés Akadémia U12 – Király SE U12 3–2 (1–1, 1–0, 0–0, 1–1)
Illés Aka. U12:
Pálla – Giliczó, Németh K., Szukics, Bajzek – Török, Német, Babos – Kalmár. Cserék: Fazekas, Jáger, Őri. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Szukics (13., 1–1), Őri (36., 2–1), Német (68., 3–1)

Az iskolakezdettel együttjáró betegséghullám idején találkoztak először egymással a felek a 2023/2024-es kiírásban: akkor a Király SE pályaválasztása mellett 4–3-ra Tóth Zsolt tanítványai győztek.

A mai találkozón a vendégek szerezték meg másfél perc elteltével a vezetést, ám ezt követően teljességgel átkerült a játék a térfelükre. Átlövésekkel próbálkoztunk, ám egy darabig ihletett formát mutatott a sárga-szürkék kapusa. A 13. percben aztán Németh Kristóf a térfelet a jobb oldalon átlépve remekül játszotta meg a centerpozícióban lévő Szukics Alexet, aki 11 méterről jobbal a hosszú sarokba tette a labdát, 1–1. A bal felső sarokban lévő pókok ezek után is köszönetet mondhattak Tamás Áronnak, ő ugyanis ezek után is megóvta őket a labdától…

A sárgamezesek blokkjairól szólt a második negyed, lövéseinket így hatástalanították. Egy kósza ellentámadás végén a felső kapufánkról vágódott tovább a labda. A 36. percben aztán átvettük a vezetést: a bal oldalról Bajzek Benedek adott középre, ott pedig ketten is várták a labdát, közülük Őri András vágta azt a léc alá, 2–1.

A térfélcsere után Török Balázs előtt adódott a legnagyobb lehetőség az újabb gólunk megszerzésére, ám a gólvonalról tisztázni tudtak a bekkek. Tűzijátékot rendeztünk a vendégkapu előtt az 52. percben, ám minden lövést hárított a vendégkapus.

Ami nem ment helyzetből vagy átlövésből, az működött pontrúgásból. A 68. percben szabadrúgáshoz jutottunk 16 méterre a kaputól. Német Ádám állt a labda mögé és a jobbal a sorfal fölött a jobb felső sarokba tekerte a labdát, 3–1. Egy, a védőzónában történt labdavesztés után – öt perccel a meccs vége előtt – betaláltak az újperintiek, ám az Illés Akadémia győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben.

Nagyon jól játszottunk, azonban Guiness-rekordot állítottunk fel ziccer-kihagyásban. Az eredményt tekintve sokkal simább lehetett volna a találkozó. Szeptember eleje óta sebzett vadként cirkálunk a Dunántúlon, mindenki minket igyekszik levadászni, ám a szívünk és a szenvedélyünk a helyén van. Megyünk előre, bízunk abban, hogy szép lassan teljes kerettel is készülhetünk egy-egy bajnokira. Megmutathattuk ma is, hogy a levest – habár nem ugyanolyan minőségben, de – lehet késsel és villával is lehet enni

– nyilatkozta Tóth Zsolt vezetőedző.