Háromgólos győzelmet arattak az U19-es lányok a pécsi viharban

Háromgólos győzelmet arattak az U19-es lányok a pécsi viharban

A mieink 3–0-ra verték baranyai ellenfelüket az előrehozott bajnoki találkozón.

PMFC U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 0–3 (0–2)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. (Bényei B., 58.) – Németh M., Csáki E., Pintér T. (Kováts A., 46.), Szabó F. – Novák L. – Nagy D. (Gyócs-Németh C., 55.), Gravencz G. – Varró V. – Mesterházy I. (Csombor L., 55.), Hécz Zs. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők:
Mesterházy I. (7., 0–1), Nagy D. (35., 0–2), Varró V. (50., 0–3)

Nem mindennapi találkozón van túl női U19-es csapatunk, amely Pécsett játszott előrehozott találkozót. Mindössze három perc telt el, amikor az orkánerejű vihar miatt félbeszakadt az összecsapás. A játék negyedórát állt. A folytatás után hamar sikerült megszereznünk a vezetést, Mesterházy Ivett köszönt be, ami megadta a meccs alaphangját. Az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, a fölény pedig még a szünet előtt újabb góllal párosult, Nagy Dorottya duplázta meg a különbséget (0–2).

A szünet után is nagy lendülettel mentünk ki a pályára, ennek köszönhetően pedig nem is kellett sokat várni arra, hogy újabb találatnak örülhessünk! Az 50. percben Varró Vera iratkozott fel a gólszerzők közé, 0–3! Győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben, nyitott kérdésként csupán az maradt, mennyire nyílik tovább az a bizonyos olló. Bár helyzetek, lehetőségek ezt követően is adódtak arra, hogy gyarapítsuk góljainknak számát, ez végül nem sikerült, de így is rendkívül magabiztos, 3–0-s idegenbeli győzelemmel utazhattunk haza Baranyából.

Gratulálok a lányoknak, mert jó felfogásban futballoztak, jól álltak bele a mérkőzésbe. A vihar miatt egy rendkívül csúszós, kemény, gyors műfüvön játszottunk, ami nem feltétlenül a mi játékstílusunknak kedvezett. Az egész mérkőzésen domináltunk, irányítottunk, talán nyugodtan mondhatom, hogy felbillent a pálya. Amivel kapcsolatosan némi hiányérzetem van, az a lőtt góljainknak a száma, ez nyugodtan lehetett volna sokkal több is, megvoltak rá a lehetőségeink. Ellenfelünk kapusa ezúttal is rendkívül jó napot fogott ki. Nálunk is sok volt a visszajátszó, a pécsieknél is hét olyan játékos volt, aki az NB II-es csapatban folyamatos lehetőséget kap. Még egyszer gratulálok a lányoknak, fontos győzelmet, értékes három pontot szereztünk

– értékelte a látottakat Tebeli György vezetőedző.