Színvonalas tornán szerepelt az Illés Akadémia U10

Színvonalas tornán szerepelt az Illés Akadémia U10

Az Illés Akadémia U10 a Muravidékre látogatott, hiszen a 12 csapatot felvonultató Avto Rajh OPEN nemzetközi tornára kaptunk meghívást. Két csoportba sorsolták az indulókat, mi az „A”-jelűbe kerültünk.

A találkozók 17 percig tartottak, 6+1-es felállásban szerepeltek a fiúk és 5X2 méteres kapura játszottak az 55X35 méteres játéktéren. Az NK Maribor Tabor elleni 2–1-gyel kezdtük a csoportküzdelmeket, majd az NS Mura ellen egy kiélezett találkozón 1–0-ra kikaptunk: ezen a meccsen lejtett azért a (hazai) pálya… Már két forduló után eldőlt, hogy a muraszombatiak, a varasdiak és közöttünk dől el, melyik két csapat kerülhet tovább az elődöntőbe. Az SNK Bakovci ellen 5–0-ra győztünk, majd az NK Varazdin elleni nagy meccs következett, amit végigtámadtunk, sajnos azonban nem született gól. Az utolsó fordulóban az NK Roho VBO ellen 4–1-re győztünk.

Az NS Mura–NK Varazdin–Illés Akadémia-hármasból mi húztuk a rövidebbet, így az ötös harmadik helyén zártunk, és nem folytathattuk tovább az elődöntőben.

Faggyas Milán ezen a napon a Sóvári Dávid, Hende Noel –Vígh Olivér, Tóth Dávid, Papp Olivér, Angler Noé, Novák Benett, Molnár Bálint, Dávid Marcell, Pető-Bagics Barna, Kalmár Kornél, és Práznek Soma alkotta a mai keretet. A tornát – büntetők után – az NS Mura nyerte meg a Varasd előtt.

Az egész tornát tekintve kezdeményezően, az alapelveink szerint futballoztunk. A csoportrangadók döntötték el a továbbjutást: a Murában nem éreztem igazán veszélyt, míg a Varasd abszolút a védekezésre rendezkedett be, még a félpályán sem jöttek át. Meg kellett volna vernünk őket, és helyünk lett volna a csoport továbbjutói között. A mai tapasztalat ezek alapján az, hogy látják a srácok, milyen jelentősége is van egy-egy gólnak. Azonban pozitívum, hogy a játéképítést nézve mi voltunk a legkezdeményezőbbek, játékban minden ellenfelünket felülmúltunk, szégyenkeznünk egy másodpercig nem kell, a helyzeteinket kellett volna még jobb százalékban kihasználni. A realitást nem tükrözte az, hogy ma nem voltunk ott az első négyben

– mondta Faggyas Milán vezetőedző.