Hárman képviselték akadémiánkat a leány U14-es fejlesztési program záróeseményén

Hárman képviselték akadémiánkat a leány U14-es fejlesztési program záróeseményén

Alasz Hanna, Sági Fruzsina, valamint Licskai Léna is remek teljesítményt nyújtott a Telkiben megrendezésre került „régiók tornáján”.

Június 1-én, valamint 2-án Telkiben rendezte meg az MLSZ női szakága a leány U14-es fejlesztési program 2022/2023-as szezonjának záróeseményét, a négy regionális válogatott minitornáját. A Nyugati Régió csapatát erősítve, akadémiánkat három játékosunk, Alasz Hanna, Licskai Léna, valamint Sági Fruzsina képviselte.

A nyugati országrész válogatottja a budapesti és Pest vármegyei játékosok alkotta Középső Régió csapatával játszotta az első mérkőzését. A találkozó az ellenfél 7–1-es győzelmével ért véget, ám korántsem volt ekkor a különbség a két együttes között. A következő erőfelmérőre pénteken délelőtt került sor, ekkor a Keleti Régió csapata volt az ellenfél. A 3 –0-s győzelemből Alasz Hanna góllal vette ki a részét, aki nem állt meg ennyinél, ugyanis a péntek délutáni, a Déli Régió elleni összecsapáson is betalált, sőt duplázni tudott.

Az egész tornán az volt a legfontosabb, hogy mindenki megfelelő játéklehetőséget kapjon, így minden mérkőzésen legalább egy félidőt, azaz 30 percet a pályán kell töltenie minden játékosnak. Ez így is volt, de leányaink közül akadt, akinek ennél több játékperc is került a lábába.

A minitorna második napjának mérkőzéseit megnézte Ferencsik Evelin, U15-ös csapatunk vezetőedzője is, aki elégedetten és büszkén osztotta meg velünk gondolatait.

Jó volt látni, hogy a nagy meleg ellenére a lányok keményen beleálltak a játékba, a párharcokba, de mindezek mellett főként a kombinatív játékra törekedtek. Számomra nagyon fontos volt, hogy ugyanolyan vidámnak, mosolygósnak láttam őket, mint ahogy a teljes szezon alatt. Nagyszerű körülmények között, tökéletes pályákon játszhatták a csapatok a mérkőzéseket. Öröm volt látni, hogy minden régióban rengeteg ügyes lány mutathatta meg magát! Nagyon előremutató program ez a 2009-ben születettek számára, hiszen felkészíti őket az U15-ös válogatottságra. A mieink közül van is olyan – Alasz Hanna személyében – aki már belekóstolhatott ebbe a németek elleni, májusi mérkőzésen. Összességében úgy gondolom, hogy a játékosok egytől-egyig nagyon kitettek magukért, így megérdemelten akasztott mindenki nyakába aranyérmet Rácz Zsófia, Kiss László, valamint Turtóczki Sándor.