Kevés hiányzott a bravúrhoz

Kevés hiányzott a bravúrhoz

U17-es lányaink Budapesten, a bajnokság ezüstérmese, az FTC-Telekom vendégeként zárták a 2022/2023-as szezont. Győrffy Mátyás csapata a 75. percben még döntetlenre állt esélyesebb ellenfelével szemben, de a hazaiak a hajrában két gólt lőve megnyerték a mérkőzést.

FTC-Telekom U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 4–2 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U17: Kocsi P. – Kleinert P., Németh Z. (Varga Zs., 76.), Ceglédi B., Kutasy L. (Czuczai M., 46.) – Müller Zs., Bukor Z. – Nagy B., Stadler K., Farkas B. (Váraljai V., 84.) – Csombor L. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Csombor L. (45., 11-esből, 1–1), Nagy B. (73., 2–2)

A kőbányai Kocsis Sándor Sportközpontban nem csak a Ferencváros kiváló játékosaival, de a műfűvel és a „zsebkendőnyi” pályával is meg kell küzdenie az ellenfeleknek. A hazaiak ezúttal is gólra váltották fölényüket, utána viszont jól játszottak a szombathelyi lányok és a Csombor Luca által értékesített büntetőből még a szünet előtt sikerült egyenlíteni.

Nem sokkal a fordulás után Túróczy Anna találata újra a hazaiak juttatta előnyhöz, de egy rögzített játékhelyzet után erre is volt válaszunk: az oldalszabadrúgásból érkező beadást Csombor Luca megcsúsztatta, a labda Nagy Barbara pedig a kínálkozó alkalmat kihasználva egyenlített. A gólunk kicsit elbizonytalanította a Ferencvárost, ha a szerencse kicsit jobban mellénk áll fordíthattunk volna, de végül – lesgyanúsnak tűnő helyzetből – Gégény Petra lőtt gólt, majd a lefújás előtti percekben ugyanő még egyet – 4–2-re nyert a bajnoki ezüstérmes.

Nem kezdődött jól a mérkőzés, mert az első támadások egyikéből gólt kaptunk, de utána kiegyenesedett a csapat és csak dicsérni tudom azt a mentalitást, amellyel a lányok ma játszottak. Az ellenfelünknek több lehetősége volt amellyel a maga javára tudta fordítani a mérkőzést, de mi is abszolút megérdemelten egyenlítettünk és 2–2 után volt egy rövid periódus, amelyben talán benne volt a bravúr, a fordítás esélye is. A Ferencváros megérdemelten nyert, gratulálok és szeretném megköszönni a mi csapatunk játékosainak az egész éves odaadó munkát, a stábtagok és a szülők támogató segítségét. Az U17-es lányok nevében, büszkén gratulálok az Illés Akadémia női U19-es gárdájának bajnoki aranyérméhez

– mondta a találkozó után Győrffy Mátyás.