Színvonalas futballal győzött az Illés Akadémia U13

Színvonalas futballal győzött az Illés Akadémia U13

Kifejezetten remek iramú mérkőzést játszottak a csapatok.

Illés Akadémia U13 – MOL Fehérvár U13 3–1 (2–0, 0–0, 0–0, 1–1)
Illés Aka. U13.: 
Hajba – Németh B., Orbán, Szalma – Lakatos, Magadics – Módly, Szabó B., Molnár B. Cserék: Schepanski – Dörnyei, Mihók, Reiber, Bock, Angler B., Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Módly (3., 1–0), Szabó B. (17., 2–0; 67., 3–1)

Már az első negyedben megalapoztuk a mérkőzés végkimenetelét. Magas presszing után szereztünk labdát bő két perc elteltével: Szabó Botond zavarása után Módly Samu csípte el a passzt, és lőtt a kapuba, 1–0. A 17. percben egy mélységi passzt stoppolt le Módly Samu, indítását Szabó Botond vitte a kapusra, és higgadtan értékesítette a ziccert, 2–0.

A találkozó középső periódusában valamelyest a fehérváriak fölénye érvényesült. Az utolsó felvonásban megint a mi akaratunk érvényesült, rendre odaértünk a kapujukhoz, de nem tudtunk betalálni. Sőt, egy szöglet után 2–1-re módosult az eredmény. Két perccel később Dörnyei Dáviddal szemben szabálytalankodtak 15 méterre a kaputól: a szabadrúgás mögé Szabó Botond állt és laposan remekül lőtt a hálóba, kialakítva a 3–1-es végeredményt!

Nagyon jó ellenféllel szemben játszottunk egy színvonalas mérkőzést! Elégedett vagyok a srácokkal: amit elterveztünk, annak bő 90%-át meg is valósították a gyerekek! Nyilván nehéz a Fehérvár ellen játszani: jó csapat, céljuk, hogy birtokolják a labdát – így mi arra készültünk, hogy az átmenetekben legyünk erősebbek. Ez sikerült is! Szép letámadás után szereztük meg a vezetést: abszolút tudatos mozgásokat láthattam, mindenki a helyén volt, ellátta a feladatát. A Vidi szeretett volna közelebb kerülni hozzánk: a második és harmadik negyedben próbáltak dominálni, de ebben az időszakban is jól kontrolláltuk a mérkőzést. Az utolsó etapban akár többször is betalálhattunk volna

– értékelte a látottakat Szűcs János vezetőedző.