Szinte újjászületett Doncsi

Szinte újjászületett Doncsi

Egy fontos góllal vette ki a részét az MTK 2–1-es idegenbeli legyőzéséből Doncsecz Levente. A címvédő fővárosiaktól nyáron visszatérő U19-es játékosunk az öröm mellett némi elégtételt is érzett a találatát követően. Remek támadónkat először természetesen a derbi részleteiről kérdeztük.

Szinte abban a pillanatban elkezdtünk a kék-fehérek ellen készülni, amikor megismertük az U19-es bajnokság sorsolását. Horváth Rudolf és Horváth András irányításával alaposan felkészültünk belőlük. Különösen a pontrúgásaikra fókuszáltunk. Nagyon szerettük volna legyőzni őket.

Mi maradt meg benned leginkább a fővárosi összecsapásból?

Természetesen számomra a gólom kívánkozik az élre, amellett, hogy a csapat sikere is igen-igen fontos volt. Az az igazság, hogy a nyáron kifejezetten rossz szájízzel jöttem el az MTK-tól. Az utolsó évem nem volt valami fényes náluk. Nagyon szerettem volna megmutatni nekik, hogy mennyit is érek. Óriási örömöt és némi elégtételt éreztem, amikor betaláltam a kapujukba.

Lehet, hogy rossz szájízzel jöttél el a fővárosiaktól, de most úgy tűnik, hogy szinte újjászülettél itt az Illés Akadémián.

Nagyon könnyen sikerült visszazökkenni a régi kerékvágásba, ugyanis nagyjából mindenkit ismertem korábbról. Itt vannak a legjobb barátaim a csapatban.

A felkészülési mérkőzéseken úgy tűnt, hogy nem csak a baráti társaságba, hanem az U19-es csapatunk szerkezetébe is igen gyorsan beilleszkedtél.

Én is úgy érzem, hogy hamar fel tudtam venni a ritmust. Nagyon sok időt töltöttem korábban itt az Illés Akadémián és azt megelőzően a Lurkónál. Szinte mindent ebben a két klubban tanultam meg. Ezért az itt alkalmazott játékrendszer újbóli felvétele nem jelentett problémát.

Kívülről úgy látszik, hogy pár csapattársaddal különösen jól megérted magad.

Ez tényleg igaz. Kállai Zalánnal nagyon jó barátságban vagyunk, de ugyanez igaz Dezamits Dominikra is. Zalánnal remekül megértjük egymást a támadó szekcióban, Dezával pedig azonos szélen játszunk.

Ha már Kállai Zalánt említetted: ő nem is olyan régen Szabó Bencével egyetemben az U18-as nemzeti csapatunkban szerepelhetett. Te miként állsz a válogatottság kérdéséhez?

Korábban kétszer pályára léphettem az U17-es válogatottban. Ha jól emlékszem a Telki Kupán vettünk részt. A csehek és a ciprusiak ellen kaptam lehetőséget. Természetesen mindent megteszek annak érdekében, hogy ismét címeres mezt húzhassak magamra.

Az elmúlt időszakban szinte kikövezett út vezetett az U19-es csapatunkból a Szombathelyi Haladás felnőtt keretébe. Téged ez a tény mennyire motivál?

Szeretném jó játékkal segíteni a csapatunkat. Ez az én esetemben sok gólt és gólpasszt jelent. Ha ezek összejönnek, akkor méltán bízhatok majd abban, hogy Németh Szabolcs szeme is megakad rajtam.

Esetleg van konkrét elképzelésed is a gólok számával kapcsolatban?

Ha jól tudom tavaly Volter Patrik 10 találatot ígért. Hát annyival én is elégedett lennék, de hadd legyek bátor: én 11-et szeretnék szerezni.

Ha te ennyi gólt szerzel, akkor bizonyára az akadémiánk U19-es együttese is jól szerepel majd.

Úgy gondolom, hogy kifejezetten jó és erős csapatunk van. Szeretnénk minél előbbre végezni a tabellán, a cél az első hely. Nagyon lelkesek vagyunk, az optimizmusunknak pedig igen-igen jót tett a bajnoki címvédő MTK legyőzése, vagyis a remek rajt.