Három Illés Akadémia-játékos az U21-es válogatottban

Három Illés Akadémia-játékos az U21-es válogatottban

Tóth-Gábor Kristóf szerezte a gólunkat, de sajnos kikapott a Gera-csapat.

A gyirmóti Alcufer Stadion adott otthont az U21-es válogatottunk első Európa-bajnoki selejtezőjének, ellenfelünk Izrael válogatottja volt. A 2000-es születésűekre épülő együttesben az Illés Akadémia egykori növendékei közül ketten is ott voltak a kezdőben. Hegyi Krisztián (2002-esként) volt a csapat kapusa, és a támadósor csúcsán kapott helyet Kiss Tamás. Ugyancsak a kivonuló társakkal együtt hallgatta a Himnuszt a Haladás középső védője, Mocsi Attila.

Az első félidő 32. percében egy bal oldali beadás utáni fejesgóllal szerezte meg a vezetést az izraeli válogatott. A szünetben Kiss Tamást lecserélte a szövetségi edző, míg a 61. percben beállította Tóth-Gábor Kristófot – a cél egyértelmű volt, gólt kellett szereznie a magyar csapatnak, hiszen hátrányban volt. TGK teljesítette is a feladatot: jobb oldali akció végén érkezett középre a labda, Tóth-Gábor Kristóf pedig a kapust megelőzve a rövid saroknál a kapu bal felébe bólintott, 1–1.

A hajrában azonban egy szöglet után ismét a kékmezesek jutottak előnyhöz, és ezt már meg is tartották, így Izrael U21-es válogatottja 2–1-re legyőzte a mieinket.

Nyitókép forrása: MLSZ-Facebook oldal