Öt játékosunk készült a női U19-es válogatottal

Öt játékosunk készült a női U19-es válogatottal

Az Illés Akadémia női szakágának öt játékosa – Csizmadia Zsófi, Hajba Jázmin, Kiss-Lantos Hanna, Kaszap Kamilla és Varró Veronika – vett részt augusztus és szeptember fordulóján, az U19-es válogatott lipóti összetartásán. Turtóczki Sándor szövetségi edző meghívót küldött ugyan Németh Mirtillnek és Németh Zsófia Peóniának is, ők azonban sérülésük miatt nem tudtak most a társakkal tartani.

A női U19-es válogatott október közepén, Dániában, a házigazda, valamint Finnország és Törökország azonos korosztályú csapataival kvartettet alkotva játszik majd Európa-bajnoki selejtezőt. A mini-tornára való felkészülést szolgálta a háromnapos, lipóti összetartás és ezt segíti majd a hónap közepén a Lengyelország elleni két mérkőzés is.

Az edzőtáborról Kiss-Lantos Hannát faggattuk.

Nagyon jól éreztem magam ebben a három napban, és biztos vagyok benne, hogy az Illés Akadémia többi játékosa is így volt ezzel. Én korábban az U17-es korosztályban már szerepeltem a válogatottban, de Turtóczki Sándorral, illetve az idősebb lányokkal most edzhettem először együtt. Sokat számított, hogy mindenki nagyon befogadó volt, ez a néhány nap alatt is jó közösség alakult ki. Hétfőn délután főként taktikai edzésünk volt, majd kedden délelőtt és délután is tréningeztünk. A csapatrészek önállóan gyakoroltak, nálunk csatároknál az edző stáb főként a támadások befejezésére helyezte a hangsúlyt. Kis területen már a keddi edzéseken is játszottunk egymás ellen, két kapura, szerdán viszont ez volt a főprogram a délelőtti gyakorláson. Feltöltődve jöttünk haza, az akadémiára és reméljük, hogy a csapatunkból, az akadémiáról minél többen kaphatnak meghívót a folytatásra, a válogatott további programjaira is.