Szinte a sírból hoztunk vissza egy pontot

Szinte a sírból hoztunk vissza egy pontot

Bár a találkozó 47. percében még 2–0-ra vezetett a MOL Fehérvár FC U19-es csapata, a végén mégis sikerült egy pontot itthon tartaniuk a csereként pályára lépő Borbács Ádám két góljának köszönhetően Horváth Rudolf és Horváth András tanítványainak.

Illés Akadémia U19 – MOL Fehérvár FC U19 2–2 (0–1)
Illés Aka. U19.:
Pataki M. – Dezamits (Váncsa, 91.), Tóth K., Szabó B., Horváth H. (Horváth B., 87.) – Rosner, Szijjártó Á. (Borbács,59.), Bunevácz – Horváth K., Tama G., Doncsecz. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző:
Borbács (66., 1–2; 86., 2–2)

Az ismerkedés perceit követően Pataki Márk nagy védése jelentette a derbi első jelentősebb eseményét. A 13. percben viszont rögvest két ziccert is feljegyezhettünk: előbb Szijjártó Ármin, majd pedig Horváth Krisztián döngette meg a kapufát. A 26. minutumban Dezamits Dominik beadása után Tama Gergő pörgette kapura a labdát, de a Vidi hálóőre a helyén volt. A 35. percben viszont már a hálóba került a játékszer, pech, hogy Tóth Tamás a mieink kapuját vette be, ezzel pedig ki is alakította az első félidő 1–0-s eredményét.

A második játékrész aztán rögtön góllal kezdődött: Salacz Máté növelte kettőre a vendégek előnyét. Ezt követően akadémistáink óriási rohamra indultak és a 66. percben a nemrégiben csereként pályára lépő Borbács Ádám szép fejesével sikerült is csökkentenünk a hátrányunkat. Ezzel azonban még nem volt vége a történetnek, ugyanis nem sokkal a lefújás előtt Doncsecz Levente beadására ismét Borbács Ádi érkezett és egy újabb csodás fejessel az egyenlítés is összejött. A hosszabbítás pillanataiban a fehérvári Lehota Viktor lábában volt a győztes találat, de szerencsére ott is maradt, így pedig 2–2 lett a rendkívül hajtós, izgalmas derbi végeredménye.

Nagyon sűrű és sikeres héten vagyunk túl. Nagy örömünkre szerdán hét játékosunk kapott szerepet a Haladás felnőtt csapatának nemzetközi felkészülési mérkőzésén. Külön öröm volt, hogy Szijjártó Ármin ugyanezen a napon győztes gólt rúgott az U18-as válogatottban. Így ma egy eléggé vegyes együttessel tudtunk felállni. Az első félidő után sikerült magunkat összeszedni. A nyitó két perc kivételével támadószellemben játszottunk. Kétgólos hátrányból próbáltunk visszajönni a meccsbe. Borbács Ádi klasszis teljesítményével ez össze is jött. Végül egy izgalmas mérkőzésen egy pontot szereztünk. Legközelebb a Nyíregyháza ellen nyerni szeretnénk

– nyilatkozta a derbit követően Horváth Rudolf vezetőedző.