Csak a gól hiányzott U16-os csapatunk játékából

Csak a gól hiányzott U16-os csapatunk játékából

Hiába nyújtottak mezőnyben határozottan jó teljesítményt Németh Richárd és Körhöcz György tanítványai, mivel a kapu előtti határozatlanságuk miatt így is 3–1-es vereséget szenvedtek a vendég MTK együttesétől.

Illés Akadémia U16 – MTK Budapest U16 1–3 (0–1)
Illés Aka. U16.: Kovács Á. – Bonchis (Máté, 71.), Bodrogi, Deme, Szentkirályi (Koósz, 60.) – Smeringa (Csörnyei, 71.), Horváth A., Wolf G. – Baján (Horváth B., 60.), Katona, Nagy M. (Sabia, 77.). Vezetőedző: Németh Richárd.

Katona István két veszélyes fejese vezette be a mérkőzés, ám mindkettő a kapu fölött hagyta el a játékteret. A vendég fővárosiak erre két gyors kontrával válaszoltak, de Kovács Áron mindkétszer jó ütemben jött ki a 16-oson kívülre is. A 33. percben viszont már nagyot kellett védenie cerberusunknak ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányba. Nem sokkal később azonban már ő sem tudott segíteni: a fővárosiak Földi Gergő találatával szereztek vezetést. A félidő végjátékában Nagy Milán centerezését követően Katona Pisti egyenlíthetett volna, de a jobb alsóba tartó lövését a kék-fehérek hálóőre szögletre ütötte.

Az 1–0-s MTK-vezetésről kezdődő második játékrész Nagy Milán bombájával indult, amit a vendégek kapusa csak kiütni tudott. A kipattanó labdára Bonchis Olivér érkezett, de sajnos lesről lőtt a hálóba. Az 56. percben viszont teljesen váratlanul növelték előnyüket a fővárosiak: Kenesei Noel volt tőlük eredményes. Tíz perccel később pedig Csányi Kristóf bólintott a hálónkba, így pedig már 3–0 volt oda. A folytatásban kisebb-nagyobb lehetőségek sora adódott Németh Richárd és Körhöcz György tanítványai előtt, ám a srácok ezen a napon még 11-esből sem tudtak a kapuba találni. A derbi utolsó pillanataiban megtette helyettük ezt Csányi Kristóf, aki egy öngóllal alakította ki a 3–1-s végeredményt.

Úgy gondolom, hogy most kaptam a fiúktól a legtöbbet vissza abból, amit edzéseken gyakoroltunk. Azokat az elemeket és azt a nyugodt, labdabirtokláson alapuló játékot. A védekezéssel azonban nem mindig voltam elégedett. Néha voltak fegyelmezetlenségek. Szerintem ma nekünk sokkal több lehetőségünk adódott. Az ellenfél viszont szinte helyzetek nélkül rúgott három gólt. Ami nekünk eddig bepattant, az mi kifelé jött. Sokszor az utolsó passzok akadtak el. De le a kalappal a gyerekek előtt, én büszke vagyok rájuk így is, ha az eredmény nem is alakult kedvezően a számunkra

értékelte a látottakat Németh Richárd vezetőedző.