Az U17-esek is a legjobb nyolcban vannak

Az U17-esek is a legjobb nyolcban vannak

Az őszi szezont legelőször befejező korosztályunk tavasszal a bajnoki címért küzdhet.

Már két héttel ezelőtt, november 13-án lejátszotta utolsó tétmérkőzését az Illés Akadémia U17-es csapata. Kovács László és Nagy József együttese a Puskás Akadémia elleni utolsó ütközet során 10 emberrel is óriásit küzdött, sajnos 1–0-val alulmaradtunk a felcsútiakkal szemben. Emiatt volt némi izgulnivalónk: 11 mérkőzésből négyszer győztünk, kétszer ikszeltünk és ötször kikaptunk. 14 pontot gyűjtöttünk (11–11-es gólkülönbség mellett), azaz, ekkor még matematikailag nem volt biztos, hogy az első nyolc helyezett között végzünk.

Ugyanis a legidősebb utánpótlás-korosztályok bajnoksági kiírása alapján Kiemelt-, és Alap-csoportban szerepel a 24 legjobb magyarországi klub. A 12-12 csapatot felvonultató bajnokságok közül a Kiemeltben szereplő zöld-fehérek őszi célja az első nyolcba kerülés: ezek az együttesek játszanak majd tavasszal a bajnoki címért. Ez az 1-8. helyen végzett csapat nem az addig megszerzett eredményeit viszi majd tovább, hanem a pozíció alapján kapnak pontokat.

A sok-sok – Illés Akadémiát nem érintő – elmaradt mérkőzés pótlása folyamatosan történt meg az elmúlt időszakban. Mivel a 3. fordulóból elhalasztott ETO FC Győr–Pécsi MFC-mérkőzésen a hazaiak 4–1-re győztek, ezzel eldőlt, hogy ebből a két csapatból csak a győriek előzhetik meg a mieinket (ennek a három pontnak a megszerzésével ezt meg is tették), így biztos, hogy az U17-es csapatunk a 2021/2022-es kiírás őszi szezonjának 8. helyén zárt, azaz tavasszal a legjobbak között szerepelhetnek majd.