Szezonbeli gólcsúcs

Szezonbeli gólcsúcs

Nyolcig jutott az Illés Akadémia U12.

Illés Akadémia U12 – Veszprémi FC USE U12 8–2 (4–0, 2–0, 0–2, 2–0)
Illés Aka. U12:
Dudás – Bangó, Molnár B., Hányi, Lajos – Novák, Németh L., Lengyel – Tóth N. Cserék: Kovács V. – Majlinger, Poszavecz, Németh N., Baranyi. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Novák (5., 1–0), Bangó (16., 2–0; 17., 3–0), Lengyel (19., 4–0; 36., 5–0), Hányi (40., 6–0), Lajos (70., 7–2), Tóth N. (77., 8–2)

Idén eddig csak egy találkozót nyert meg a Veszprém a bajnokságban – ám legutóbbi három meccsen mindig csak egy góllal kapott ki, pedig az ETO–Fehérvár–ZTE-hármassal kellett megküzdeniük. A mieink eredményes bajnoki formában várták a találkozót – és Novák Bence találatával hamar előnybe kerültünk ma is. Az első negyed végét megnyomtuk: szép labdakihozatal végén Bangó Benedek növelte kettőre a különbséget, majd egy perc múlva egy labdaszerzést követően megint ő talált be. Sőt, „zárásként” Tóth Noel centerezését Lengyel Ágoston váltotta gólra, 4–0!

A második negyedben adódott egy-egy ziccer mindkét oldalon, nálunk Kovács Viktor védett remekül. Az etap vége megint a miénk volt: előbb Lajos Patrik átadását Lengyel Ágoston kapásból húzta be a bal sarokba, majd Hányi Bálint 20 méteres szabadrúgása vágódott a veszprémi kapu jobb sarkába.

A harmadik felvonásban pontatlanok voltunk, hátul pedig figyelmetlenek: a vendégek ebben a periódusban tudtak betalálni, méghozzá kétszer is.

Az utolsó 20 percre ismét fel tudtunk pörögni: egy labdaszerzést követően Lajos Patrik 15 méterről nagy erővel a jobb sarokba lőtt (7–2). A góljai után Lengyel Ágó az assziszt-listára is feliratkozott: remek indításával Tóth Noel lépett ki ziccerben és higgadtan gurította a labdát a jobb sarokba, kialakítva a 8–2-es Illés Akadémia-győzelmet hozó végeredményt.

Egy negyedet leszámítva nagyon jól futballoztunk a mai napon. Azt gondolom, hogy amit gyakoroltunk, azt maximálisan visszaadták a gyerekek: mind egyénileg, mind pedig csapatszinten. A nyolc gól mellett több komoly ziccerünk is akadt, így akár nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. Jó volt nézni a csapatomat, egy szimpatikus ellenféllel szemben nyertünk, gratulálok a fiúknak

– tekintett vissza a mérkőzésre Tóth Zsolt vezetőedző.