Szépségdíjas gólokkal tartotta itthon a három pontot női U19-es csapatunk

Szépségdíjas gólokkal tartotta itthon a három pontot női U19-es csapatunk

A mieink első hazai bajnokijukon 3–1-re diadalmaskodtak a Diósgyőr ellen.

Illés Akadémia-Viktória U19 – DVTK U19 3–1 (3–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. – Szabó F., Csáki E. (Stadler K., 51.), Szabó L. – Mesterházy I. (Németh Z., 88.), Gravencz G., Müller Zs. (Kleinert P., 57.), Csejtei E. (Németh N., 51.) – Novák L., Hécz Zs. – Csombor L. (Kaszap K., 57.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők:
Csejtei E. (30., 1–0), Novák L. (36., 2–0), Csombor L. (42., 3–0)

Hazai környezetben mindenképpen a javítás volt a célja női U19-es csapatunknak, ehhez pedig a Diósgyőr „testén keresztül” vezetett az út. Már az első perctől kezdve igyekeztünk tudatosítani ellenfelünkben, hogy csak a három pont megszerzése lehet a cél számunkra, fölényben is játszottunk, ez azonban nagyon sokáig meddőnek bizonyult és nem mutatkozott meg helyzetekben. Vannak azok a találkozók, melyet látva a játék képe alapján egyértelműen érezhető, hogy az első gólt lesz a legnehezebb megszerezni, utána már felszabadultabbá válhat a játék. Nos, itt is hasonló volt a helyzet, a 30. percben pedig a szenzációs formában lévő Csejtei Emi bombagóljával sikerült is megszereznünk a vezetést. Ezt követően érezhetően más ritmusban futballoztak a lányok, szép, kombinatív megoldásokat láthattunk tőlük, egy mintaszerű, tankönyvbe illő támadás végén pedig Novák Luca találatával meg is dupláztuk előnyünket. A szünet előtt aztán még a 2008-as születésű, az U19-es korosztályban első tétmérkőzését játszó Csombor Luca tette igazán emlékezetessé debütálását, aki egy szöglet utáni fejessel állította be a 3–0-s félidei eredményt. A folytatásban meglehetősen hasonló volt a játék képe, mint az első játékrész első felében. A küzdelem dominált, gyűrték egymást a csapatok, ziccerünk viszont egy remek kiugratás után nekünk volt ahhoz, hogy növelni tudjuk a különbséget. A lehetőség kimaradt, a vendégek pedig szinte rögtön utána szépítettek, 3–1-re módosult az állás. A hátralévő időben csordogált a mérkőzés, egy-egy veszélyes távoli lövéssel, vagy beadással veszélyeztettünk, az eredmény viszont már nem változott. A mieink tehát 3–1-es sikerrel mutatkoztak be hazai pályán, augusztus 30-án, szerdán pedig ismét itthon tarthatnak három bajnok pontot, ugyanis 14 órás kezdettel a Pécs látogat Szombathelyre.

Először is szeretnék gratulálni a csapatnak, jó felfogásban futballoztunk. Úgy gondolom, hogy az elejétől kezdve uraltuk a mérkőzést, irányítottuk a játékot és sokkal jobb arcunkat mutattuk, mint Szegeden – hozzáteszem, ott sem volt nagy probléma. Nagyon jól kezdtünk, majd az ivószünet után volt egy váltás, amire kiválóan reagáltak a lányok, s amiből gólt, gólokat is rúgtunk még a szünet előtt. A második játékrészben tartottuk az eredményt, de így is voltak nagy lehetőségeink ahhoz, hogy újabb találatokat szerezzünk. A bekapott gól miatt ugyan van egy kis hiányérzetem, de ennek ellenére természetesen még egyszer gratulálok a csapatnak és jó pihenést mindenkinek a hétvégére

– összegezte a látottakat Tebeli György vezetőedző.