Kiváló mérkőzés, keserű végjáték

Kiváló mérkőzés, keserű végjáték

Győrben játszott remek meccset Kovács László együttese.

ETO FC Győr U17 – Illés Akadémia U17 2–1 (0–1)
Illés Aka. U17:
Tama – Abért B., Németh R., Tóth Á., Erdei – Szabó M. M., Bécsy, Szakasics – László, Bene, Liplin. Cserék: Farkas D. – Skravanek, Gyapjas, Pljesovszki, Szabó B. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Liplin (25., 0–1)

Zöld-fehér összecsapásra került sor a Rába-partján: a felkészülés utolsó fázisában járunk, még két hét van hátra a bajnoki rajtig. Kovács László együttese kompakt csapat benyomását keltette, a mieink fölénye pedig az első félidő közepén góllá érett. Egy remek támadás végén László Krisztián finoman készítette le a labdát, a jó 25 méteres sprintből érkező Liplin Bence pedig szépen kilőtte a hosszú sarkot, 0–1. A gól után sem változott a játék képe, a győriek nem tudtak újítani, így teljesen jogosan vezettünk 45 perc után.

Nem csak tervezetten, hanem kényszerűségből is cserélnie kellett a Kovács László–Körhöcz György-edzőpárosnak, ám az ETO így sem tudott sokáig betalálni. Aztán a hajrában kétszer is sikerült ez nekik: előbb egy jobb oldali beadás után a hosszú saroknál érkező támadóról maradtunk le, egy perc múlva pedig a második hullámról feledkeztünk meg, így a győriek 2–1-re megfordították és megnyerték a mérkőzést.

Kifejezetten jó mérkőzést játszottunk: az első félidőben egyértelműen mi akaratunk érvényesült. Sok labdát szereztünk, működtek az ezt követő átmeneteink, több gólszerzési lehetőségünk volt és a srácok élvezték a játékot. Tetszett, amit láttam, főleg annak tükrében, hogy egy minőségi ellenféllel szemben rukkoltunk ki ilyen produkcióval! Szünet után úgy érzem, hogy a cserék nem tudtak annyit hozzátenni, mint amennyit vártam, de az összképet tekintve mindenki tette a dolgát becsülettel. A meccs utolsó negyedében a labdabirtoklási fölény áttevődött a Győr javára, majd az utolsó pár percet kevésbé bírtuk mentálisan

– mondta Kovács László vezetőedző.