Szépített Gyirmóton a női U18-as válogatott

Szépített Gyirmóton a női U18-as válogatott

A csütörtöki nagy különbségű vereség után szoros meccsen, 3–2-re maradt alul női U18-as válogatottunk, akik két felkészülési mérkőzést játszottak Finnország korosztályos legjobbjai ellen.

Az Illés Akadémia növendékei közül Csáki Eszter és Hécz Zsuzsanna a kezdőcsapatban kapott helyet, előbbi végig a pályán volt, utóbbi az első félidőben jutott szóhoz, míg Kocsi Petra csereként állhatott be a kapuba a 73. percben.

Az első meccset követően már egy sokkal stabilabb magyar csapatot láthattunk a pályán, igaz, nagyrészt a finnek birtokolták a labdát és mi a védekezésre koncentráltunk. Így is megvoltak a lehetőségeink és a végén még az egyenlítésre is lett volna esélyünk. Rácz Zsófia együttese a június 7-i Eb-selejtező-sorsolást követően júliusban találkozik újra felkészülési edzőtáborban.

Úgy gondolom, hogy nagyon tanulságos és hasznos edzőtábort hagyhatunk magunk mögött. Nekem személy szerint nagyon tetszett, hiszen annyi pozitív energia és jó mentalitás lakozik a csapatban és ugyanígy a stábban is. Mindkét meccs nagyon kemény volt, magas intenzitással, a finnek nagyon odatették magukat. Az első találkozón hamar vezetést szerzett az ellenfél és sajnos folytatták is ezt a szériát, de összességében szerintem nem volt rossz. Főleg úgy, hogy ez a csapat először van együtt. Rengeteget dolgoztunk utána edzéseken, hogy kijavítsuk a hibákat és ez meg is mutatkozott a második összecsapáson. Felvettük a tempót! Az elején becsúszott két elkerülhető gól, de a második félidőben nem kíméltük az ellenfelünket Nagy Niki és Túroczi Anna révén tudtunk is szépíteni és úgy gondolom, hogy meg is tudtuk volna fordítani a meccset! Én nagyon jól éreztem magam a csapatban, mind a pályán, mind a szabadidőnkben. Személy szerint mindkét meccset végigjátszottam és szerintem összességében jó teljesítményt nyújtottam

– értékelte az edzőtáborban töltött napokat Csáki Eszter, akadémiánk növendéke.