Kulcsár Ferencre és Szarka Zoltánra nemzetközi tornával emlékezik az Illés Akadémia

Kulcsár Ferencre és Szarka Zoltánra nemzetközi tornával emlékezik az Illés Akadémia

Az U11-es és az U12-es korosztály részére tartjuk meg az eseményt.

A koronavírus-járványt követően, 2023-tól az Illés Akadémia újfent nemzetközi tornákat tart két kisebb korosztály számára. Idén június 8-án az U11-esek számára rendezzük meg a Kulcsár Ferenc Emléktornát. A megmérettetésen 20 klub képviseli magát. A szlovákiai Somorját az FC STK 1914 Samorín, Komáromot a KFC Komarno, Pozsonyt az FK Inter Bratislava, Nagyszombatot pedig az FC Spartak Trnava képviseli. Ausztriából érkezik a bécsi Flyeralarm Admira, Stájerországból pedig az SK Sturm Graz és a JAZ GU Süd. A Partiumból az ACS Viitorul Arad, Szlovéniából az NK Maribor és a muraszombati NS Mura jön Szombathelyre. Hazánkból pedig a rendező Illés Akadémia meghívást elfogadta az Újpest FC, a Veszprémi FC USE, a Haladás VSE, a Fehérvár FC, a Pápai ELC, az FC Ajka, a Főnix Gold FC, a Lurkó UFC és a Pécsi MFC.

Négy ötös csoportba kerülnek a csapatok. Innen aztán az első négy a legjobb 16 közé jut, onnan pedig kuparendszerben küzdenek tovább a csapatok az érmekért és a díszes serlegekért. A díjátadók közé várjuk szeretettel Söptei-Kulcsár Mártát, Kulcsár Ferenc lányát. A torna 9:30 órakor kezdődik, a döntő pedig 17:00 órakor.

Az eredmények a Meinturnierplan.de oldalán követhetőek.

Június 9-én, vasárnap az U12-esek lépnek színre. A részükre megrendezésre kerülő tornát Szombathely olimpiai bajnok kapusáról – utcánk névadójáról – Szarka Zoltánról neveztük el. Ebben a korosztályban öt ország 16 csapata indul. Romániát az ACS Viitorul Arad, Szlovákiát az FC STK 1914 Samorín, valamint Pozsonyból az Inter és a Slovan, Szlovéniát az NK Maribor, Ausztriát az SK Sturm Graz, a Flyeralarm Admira és az Őrvidéki Tartományi Válogatott (Burgenland Auswahl) képviseli. A magyar vendégek: a Kecskeméti TE, az Ikarus BSE, az MTK Budapest, a Lurkó UFC, az Újpest FC, az ETO FC Győr és a Vasas Kubala Akadémia. A lebonyolítás ebben a korosztályban más: a csoport elsői és másodikjai az aranyágon, a harmadik és negyedik helyezettek az ezüstágon folytathatják a küzdelmet. A díjátadók között Szarka Zoltán fia, ifj. Szarka Zoltán képviseli a családot. A labda 10 órakor indul útjára, a döntő 15:18 órakor kezdődik.

Az eredmények természetesen a Meinturnierplan.de oldalán a mérkőzések lefújását követően frissülnek.

Ezúton is szeretnénk felhívni a tisztelt szülők és hozzátartozók figyelmét, hogy a torna játéknapjain – 2024. június 8-án (szombaton) és 9-én (vasárnap) – a megszokottól eltérő közlekedési rendet alkalmazunk az Illés Akadémiára vezető Szarka Zoltán utcában:

  • a Szarka Zoltán utcába behajtani, ott várakozni nem lehetséges a szülőknek és hozzátartozóknak; azt a csapatok szállító buszok forgalmára biztosítjuk
  • várakozásra a környező utcákat, mindenekelőtt az Eötvös József utcát ajánljuk

A szülők és vendégek szíves közreműködését és támogató magatartását ezúton is köszönjük!