Harcos játék, jó foci, hatodik hely

Harcos játék, jó foci, hatodik hely

Ausztria, Magyarország és Szlovákia adta az U7-es nemzetközi torna 16 csapatát.

Az Illés Akadémia U7 is ott volt Scheiblingkirchenben, ahol a Pittentalcup mezőnyt 16 együttes alkotta. A találkozók 12 percig tartottak. Szabó Róbert a Simon Medox, Zuggó Donoven, Topor Benedikt, Tóth Soma, Zsidai Vajk, Szabó Dávid, Spaits Jácint, Kámán Kolos, Bloch Bence, Török Milán, Pasics Botond összeállítású keretet játszatta az alsó-ausztriai megmérettetésen.

Négy darab négycsapatos csoportot alakítottak ki a rendezők. Mi a C jelű kvartettben kaptunk helyet. Az alsó-ausztriai USV Kirchberg elleni 3–1-re kezdtünk, ám a felső-ausztriai Stahl Linztől 2–0-s vereséget szenvedtünk. A stájerországi RZ Pellets WAC csapatát 2–0-ra megvertük, így a legjobb 8 között folytathattuk.

Itt a bécsi FAC-tól 2–1-re kikaptunk, ezzel pedig az 5-8. helyért mehettünk tovább. Ahol ismét a Stahl Linz következett, ám most mi nyertünk, méghozzá 1–0-ra! Az 5. helyért lejátszott meccsen jobbnak bizonyult a karintiai Austria Klagenfurt, így a zöld-fehérek a hatodik pozícióban zárták a tornát.

Az U7-esek számára kiírt idei Pittentalcup győztese a bécsi FK Austria lett.

A csoportból két győzelemmel és egy vereséggel a 2. helyen jutott tovább a csapat. A negyeddöntőben egy utolsó perces megpattanó lövéssel kaptunk ki 2–1-re, így az 5-8. helyért játszhattunk tovább. A szerencsétlen vereség után nagyon összeszedték magukat a fiúk, és rendkívül harcos játékkal 1–0-ra nyertünk az ellen a csapat ellen, akitől a csoportmérkőzésen kikaptunk. Az 5. helyért játszott mérkőzésen az ellenfél jobb volt, és megérdemelten nyert. Összességében nagyon elégedett vagyok a gyerekekkel. Nagyon szép eredmény ez a 6. hely, ezért ezúton is gratulálok nekik

– mondta Szabó Róbert az ausztriai tornát követően.